Menu

NICK CAVE NEZADOVOLJAN NOVIM ALBUMOM


13.01.2023.


Australijski muzičar Nick Cave objavio je nedavno da je počeo da radi na novom albumu grupe “Bad Seeds”, ali je takođe naglasio da nije zadovoljan onim što je do sada napisao.



„Moj plan za ovu godinu je da napravim novu ploču sa “Bad Seeds”. Ovo je i dobra i loša vest. Dobra vest je ta da nema onog ko ne  želi novi album Bad Seeds-a. Loše vest je da moram da napišem prokletu stvar.  Proces je počeo 1. januara, a do 6. januara sam napisao nekoliko stvari, ali nisu baš dobre, ili možda jesu, teško je reći. Nastupila je neka vrsta zastoja. Isto je sa svakom pločom, imam onaj poznati osećaj nedostatka, kao da sam velika, glupa prazna stvar u odelu.” napisao je Cave na svom blogu.


Novo izdanje će biti nastavak  dvostrukog albuma “Ghosteen” iz 2019. godine, albuma koji je doneo kolekciju izuzetno ličnih pesama koje opisuju umetnikovu tugu I bol nakon iznenada smrti njegovog sina Arthura 2015. godine.



“Ghosteen” je sedamneaesti album koji su snimili  “Nick Cave And The Bad Seeds”. Postigao je izuzetan uspeh, pre svega u Australiji I Velikoj Britaniji, a našao se I u užem izboru nekoliko velikih muzičkih nagrada.
Prošlu godinu je obeležila saradnja sa australijskim muzičarem Warren-om Ellis-om sa kojim je radio muziku za film “Blonde” (Marilyn Monroe), kao i muziku za kontroverznu seriju Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story.