Menu

Nemanja Stanković predstavlja novi album "Tragovi" u izdanju Metropolis Music


25.12.2020.

Violončelista Nemanja Stanković objavio je novi album simbolično nazvan „Tragovi“, u izdanju izdavačke kuće Metropolis Music.

Album sadrži osam novih kompozicija čiji su autori neki od najeminentnijih srpskih kompozitora savremene umetničke muzike. U želji da dâ svojevrstan doprinos srpskoj literaturi za violončelo, Nemanja Stanković je okupio istaknute i cenjene domaće kompozitore, koji su napisali sjajne kompozicije, upravo za ovaj instrument, a koje je Nemanja odsvirao na svom albumu ‘’Tragovi’’ (Nova srpska muzika za violončelo), koji predstavlja upravo značajan zapis nove srpske muzike za violončelo. 

Kompozitorski tim na ovom albumu čini osam autora,( od kojih je čak šest dama): Dragana Jovanović, Anja Đorđević, Nataša Bogojević, Irena Popović, Ivana Stefanović, Milica Ilić, Ognjen Bogdanović i Igor Andrić.


‘’Ideja je nastala iz moje potrebe kao umetnika da kroz zvuk violončela ostavim trag, kao svedočanstvo sadašnjeg vremena u kome živimo i stvaramo’’ – kaže NemanjaPoseban kuriozitet na albumu predstavljaju dua - kompozicije u kojima su se Stankoviću, kao gošće, pridružile naše cenjene umetnice, pijanistkinja Maja Mihić, violinistkinja Tijana Milošević, kao i violončelistkinja Sandra Belić.

Album je od danas dostupan na svim većim digitalnim platformama, kao i na  CD-u koji možete nabaviti  u našoj muzičkoj prodavnici ili putem online shop-a.