Menu
Kalendar događaja
Hot in Shop

Nat King Cole & Me


07.2.2018.

Američki jazz muzičar Gregory Porter objavio je peti studijski album pod nazivom „Nat King Cole & Me“ krajem prošle godine za Blue Note (Universal Music). Album je u potpunosti posvećen Porterovom idolu, pevaču i pijanisti Nathaniel-u Nat King Cole-u velikom američkom džez pevaču i pijanisti, Porterovom muzičkom idolu. 

Gregori Porter je 70-ih godina  odrastao uz muziku ovog vrhunskog umetnika. Sa šest godina je napisao svoju prvu pesmu i posvetio je majci koja je čuvši pesmu rekla “Dečače, zvučiš kao Nat King Cole” tako da je Kolova muzika postala bitan segment njegovog odrastanja.
„Cole je bio poseban, divna muzika je ostala iza njega. Toliko divna da je moraš slušati i biti inspirisan, tako da je jedino prirodno bilo da se vratim korenima, a moji koreni su moja majka, gospel i Nat King Cole“  izjavio je Porter povodom izlaska ovog albuma.

Album „Nat King Cole & Me“ snimljen u "Air Studio" u Londonu uz pomoć aranžera Vincea Mendoze šestostrukog dobitnika Gremija. U snimanju su učestvovali i pijanista Christian Sands, basista Reuben Rodžers kao i trubač Terens Blančard. Na albumu se osim autorskih mogu čuti i klasici “Mona Lisa”, “Love”, “Nature Boy”, “The Christmas song”, a album je najavljen singlom “Smile”.