Menu

Milan Mumin: Imati vinil je stvarno predivno!


20.8.2018.

Novosadska grupa Love Hunters održala je sjajan  koncert na ovogodišnjem Belgrade Beer Festu u subotu 18. avgusta. Ovim povodom razgovarali smo sa frontmenom Milanom Muminom o ovom nastupu ali i o daljim planovima benda.

1. U subotu ste nastupili na ovogodišnjem Beer Festu. Po čemu se ovaj nastup razlikovao od prethodnih nastupa na ovom festivalu?

Svaki nastup nam je priča za sebe jer ne sviramo jako često i ne radimo “tezge”. Na drugoj, trećoj pesmi smo potpuno već mokri i dajemo se i za jednog i za hiljadu ljudi isto. Novina je bio novi singl, koji je još u pripremi, a izveli smo ga uživo po prvi put, a kao i svaki naš nastup uživo i ovaj je nosio dozu nepredvidivosti.

2. Prošle godine slavili ste 30. rođendan grupe Love Hunters. Za tu priliku objavili ste prvi The Best Of  u izdanju Metropolis Music. Zašto ste se odlučili da na ovaj način proslavite jubilej benda?

Ovo nam je bilo em logično, em najbrže, a i nemamo još niti jedan “The Best Of”.  Iako smo planirali i cd i vinil u isto vreme, dobro je da smo odmah izbacili disk, jer je vinil malo kasnio, te izašao na 31. godišnjicu grupe (smeh). U planu je i serija dokumentaraca o grupi i meni po ugledu na “The Putin Interviews” Oliver Stone-a, kao i jedna fina rock monografija benda, na koju nas je inspirisao naš drug Đule iz Van Gogh-a.

3. Ove godine vaš The Best Of objavljen je i na vinilu. Kakav je osećaj imati izdanje na ovom ekskluzivnom nosaču zvuka?

Imati vinil je stvarno predivno i nema lepše stvari za ljudsko uho. Kao krunu karijere bih voleo apsolutno sve na ovom formatu. Tu su i svi ti prelepi omoti, koji tek u ovoj dimenziji dobiju pravu vrednost i zasijaju u pravom svetlu, a neki od njih, poput ovog našeg “The Best Of” izdanja, mogu ići na zid, kao slika.

4. Kakvi su vaši dalji planovi kao frontmena benda Love Hunters? Da li nameravate da fanove obradujete novim pesmama?

Dan nakon Beer Festa ušli smo u studio da bismo snimili novi singl, na kome će biti i sjajnih gostiju, a sve će to vrlo uskoro propratiti i jedan lep video. Pošto je postalo prilično besmisleno izdavati albume, mi smo se, kao i mnogi drugi i kod nas i u svetu, odlučili za po jedan singl svake godine. I nama to nekako više prija, a primetili smo da se, nekako, više i detaljnije posvetimo toj konkretnoj pesmi, nego kada su albumi u pitanju, posle kojih nam uvek ostane onaj gorak ukus u ustima, kako smo neku pesmu zapostavili i nehotično joj se nismo posvetili kako treba.

5. Hoće li uskoro biti još nastupa grupe Love Hunters?

Mi jednu stvar nikada nismo radili, a to je da prestanemo da sviramo. Još smo davnih godina naše nastupe krstili kao “Endless Tour”. U svetlu promocije novog singla, nadam se da će toga biti i češće, a posebno bih voleo da zasviramo u sredinama gde još nismo.



Nastup Love Hunters - a možete još danas i sutra da preslušate na RTS PLANETA.

The Best Of  benda Love Hunters na ploči i cd-u možete nabaviti ovde.