Menu
Kalendar događaja
Hot in Shop

MICHAEL STIPE AKTIVNIJI NEGO IKAD: ALBUM, IZLOŽBA, NOVA KNJIGA….


24.12.2022.


Bivše frontmen američkog benda „R.E.M“ Michael Stipe objavio je da još uvek radi na svom debitantskom album čije se objavljivanje očekuje 2023. godine. „Radim na svom prvom solo albumu. Sarađujem sa gomilom različitih muzičara, a svaka od pesama će, ako bude kako ja želim, biti drugačija. Nemam menadžment i nemam izdavača. Prvim put u životu nemam ugovor ni sa kim osim sa sobom, tako da mogu raditi šta god želim“, rekao je Michael o novom izdanju. Naglasio je i da planira novu umetničku izložbu kao i izlazak nove knjige.


Stipe je započeo karijeru sa grupom „R.E.M“ davne 1980. Godine. Bend je prestao sa radom 2011. i sam Michael ističe da mu je bilo potrebno izvesno vreme da bi se vratio muzici: „Kada se bend raspao, nisam mogao da zamislim da nastavim da se bavim muzikom, trebalo mi je pet godina pre nego sam se vratio toj ideji. A vratio sam se potpuno slučajno sa projektom „Fischerspooner“. Još uvek sam oduševljen tim materijalom na ploči „Sir“. Uspostavio dugogodišnju saradnju sa producentom Andyjem LeMasterom, to je stvarno važno“.



Dok Michael Stipe ne objavi novi album, izdvajamo iz ponude  Metropolis Shop-a jedno izuzetno izdanje  grupe „R.E.M“ – „Dead Letter Office“