Menu
Kalendar događaja
 • 13
  dec
  21h
  Majdan
  promocija albuma sa svirkom
 • 14
  dec
  20h
  Nikola Čuturilo
  DJ veče
 • 15
  dec
  21h
  Vreme Čuda
  koncertni nastup
 • 20
  dec
  20h
  David Vartabedijan
  DJ veče
 • 21
  dec
  20h
  Coyote
  DJ veče
Hot in Shop

Metropolis Tribute Fest - Vesele '80.


12.3. 2018.

Nakon EKV i Azra tribute bendova, u subotu 17. marta od 21h  nastupiće kragujevačka grupa Vesele '80.  u okviru Metropolis Tribute Fest-a!

Ako su Šezdesete bile "vrele" a Sedamdesete – "lude", za Osamdesete svi kažu da su bile samo "vesele". Kao prava eksplozija kreativnosti i pozitivne energije na samom kraju postojanja jedne velike države... 
Možda su i zato, pre deset godina, Zoran Lazarević, Miodrag Zdravković, Zoran Jeremić i Dejan Nikolić, poznatiji u svojoj lokalnoj zajednici i regionu kao Laza i Mikica (ČBS), Jera (ex-Debela Nensi) i Cvetko (ex-Osvajači) ili samo kao Cover band "VESELE 80.'" iz Kragujevca, odabrali da, kao svoju muzičku matricu, upravo izvode "domaćicu" ili ex-YU novotalasne i rok hitove iz osamdesetih godina.
I to baš, kako je i napisano – izvode, a ne reprodukuju ili "skidaju", jer rangiranje tzv. "cover" ili "tribute" bendova, inače sve popularnijih poslednjih godina na ovim prostorima, upravo je i zasnovano na veštini obrade popularnih hitova.

Svako danas može, uz malo ili više napora i volje, da nauči da svira i peva "Maljčike" od Idola, "Niko kao ja" od Šarla, "Debelu devojku" od Orgazma, "Srce" od EKV ili "Tamaru" od Bajage, ali kada ih kragujevačke "Vesele 80.'" - "propuste" kroz svoje instrumente, onda bi, kada bi čuo svoju "Tamaru" koja više nije iz Rusije – nego sa Jamajke i sam Bajaga rekao – "Vidi šta su mi uradili od pesme, mama!". A Koja verovatno ne bi ništa pitao, nego bi se popeo na binu, pozajmio bas od Mikice (i dao mu udaraljke) i počeo da svira sa njima...

Ulaznice za ovaj sjajan nastup, po ceni od 300 dinara, možete nabaviti u Muzičkoj kući Metropolis, Makedonska 21!