Menu
Kalendar događaja
 • 05
  mar
  20h
  Vlada i Teoretičari Zavere
  koncertna promocija albuma "Život piše bluz"
 • 06
  mar
  20 h
  DJ Maja E-Play
  GIRL POWER!
 • 07
  mar
  21h
  Koncert Katarine Pejak
  GIRL POWER!
 • 13
  mar
  20h
  DJ Nikola Čuturilo
 • 14
  mar
  20h
  DJ David Vartabedijan
Hot in Shop

Metropolis Jazz predstavlja novi album sastava BOSQUE


28.02.2020.

Sa ponosom vam predstavljamo novo ime na Metropolis Jazz etiketi - sastav BOSQUE.


Četvoročlani sastav BOSQUE koga čine Miloš Bosnić ( bas gitara), Dušan Petrović (sopran saksofon), Stevan Milijanović (klavijature) i Aleksa Milijanović (bubnjevi) objavili su za našu džez etiketu novi album “Escape from Urumchi” koji je dostupan na CD-u i na svim većim digitalnim platformama.

“Escape from Urumchi” je inspirisan skicama nenapisane drame autora Miloša Bosnića. Estetika i muzički stil ovog  sastava su nepredvidivi kao i sam muzički ukus autora ali ih najbolje opisuje muzički žanr fusion jazz. 

Album nam donosi šest autorskih kompozicija koje je aranžirao i komponovao Miloš Bosnić izuzev numere "Nicked" koju je Miloš aranžirao u kolaboraciji sa mladim, talentovanim klavijaturistom Stevanom Milijanovićem. Sniman je aprila 2019. godine u studiju "Digimedia" i u koncertnoj sali Beogradske filharmonije. Za omot albuma su se pobrinulu Dragan i Miloš Bosnić. 

Specijalni gosti na ovom albumu  su Jovana Čurović (vokal), Jelena Vujnović (flauta) i Ivan Marjanović (perkusije).Spisak numera:

1. Intro (the plot)
2. Welcome to Urumchi)
3. Nicked
4. Mr. Chin (the lawyer)
5. Mrs. Chin (the lawyer's wife)
6. Escape from Urumchi