Menu

Metropolis DJ week - od Jamajke do ex-YU


15.11.2022.

U susret Svetskom prvenstvu u fudbalu klub "Metropolis" od srede (16.novembra) do subote (19. novembra) predstavlja "Svetsko prvenstvo" DJ-eva!!! Tokom četiri dana "prvenstva" za našim DJ pultom će se smenjivati "predstavnici" Jamajke (YaMan i Hornsman Koyote), Irske (Aca Seltik), Holandije (Alek Van Stan) i ex-YU (Milorad YU Milinković Debeli).
Očekuje vas bogato muzičko putovanje kroz različite periode (70, 80, 90...), žanrove (rege, irish, disco, novi talas, domaćica...) i podneblja (od Jamajke i Afrike, preko Holandije, Irske, Švedske, Nemačke do Amerike i Engleske, ali i zemlje proleterske (ex JU)


ako ih nemamo sve, mislim da dj.eve


Program počinje u sredu kada će vam se predstaviti Mirko Miljuš (YaMan) počasni konzul Jamajke u Srbiji, osnivač festivala "Rock Village", izuzetan poznavalac i zaljubljenik u rege, dub, afro muziku ali i ostale rock žanrove. Nastup Yaman-a će upotpuniti i specijalni gost - Hornsman koyote.




"Prvenstvo" nastavljamo u četvrtak (17.novembar) - DJ Aca Seltik će održati muzičko predavanje na temu "Irski pobunjenički romantizam u okviru klasičnog britanskog huliganizma". Biće to veče najbolje irske i engleske muzike.



U petak, 18. novembra će vam se predstaviti Alek Van Stan - Aleksandar Stanojević, najveći zaljubljenik i poznavalac holandskog fudbala i grupe Abba na ovim prostorima!!!! Alekovi DJ nastupi su nesvakidašnji i eksplozivni - vodiće vas kroz različite periode (od 70ih do novog milenijuma) i žanrove (pop, disco, rok, hard rok...)





Ovonedeljni program završavamo sa "domaćicom" - u ulozi "tragača" za najboljom pesmom jugoslovenskog novog talasa - Milorad Yu Milinković Debeli





Dobrodošli u "Metropolis", Makedonska 21 - mesto gde živi muzika!!!