Menu

METROPOLIS BLUES FEST 4 – 3. WEEK


20.12.2022.


Ulazimo u završnicu ovogodišnjeg „Metropolis Blues Festa” - poslednje nedelje festivala nastupaju najmlađi I najstariji -  “Raw Hide” (21.12) i “Loup Garou” (22.12).


Bend “Raw Hide” je nastao  pre 40 godina. Bend su osnovali pevač Jovan Ilić i majstor na usnoj harmonici Pera Joe Miladinović. U početku su svirali obrade, kasnije su se sve vise okretali autorskoj muzici. Prvo izdanje pod imenom “Sirova Koža” – “All Night Long” objavili su 1987. a prvi album “Hugger Mugger” pet godina kasnije. Na tridesetogodišnjicu postojanja objavili su dvostruko izdanje “Don’t Count My Days”.


Ideja o formiranju benda „Loup Garou“ nastala je 2016, godine, a prvi nastup imali su maja 2017. u Beogradu, odsviravši 10 originalnih  blues pesama. Na prečac  su osvojili publiku i postali jedan od najtraženijih beogradskih bluz bendova. Od većine ostalih se izdvajaju time što na nastupima sviraju isključivo autorsku muziku. Prvi album “Witchcraft and Spirits” objavili su 2019. godine. Uskoro se očekuje objavljivanje drugog albuma.

Posetite Metropolis Shop – nudimo vam popust na sva blues izdanja. Akcija traje do kraja Metropolis Blues Festa.