Menu

Mark Knopfler najavio veliku svetsku turneju u 2019. godini


23.10.2018.

Mark Knopfler je izjavio da će u susret njegovom devetom solo studijskom albumu "Down The Road Wherever", čije je objavljivanje najavljeno za sredinu novembra, uslediti i velika svetska turneja na proleće 2019. godine.


Turneju će započeti u Barseloni 25. aprila. Izuzetno obiman raspored koncerata kroz Evropu, trajaće do 22. jula sa posetama Španiji, Portugaliji, Francuskoj, Švajcarskoj, Italiji, Austriji, Mađarskoj, Sloveniji, Nemačkoj... Engleska i irska turneja počinje 18. maja i sastoji se od sedam koncerata uključujući i koncert u Londonu u O2 areni 28. avgusta.

Severnoamerički deo turneje počeće 16. avgusta, a uključuje nastupe u Njujorku, Nešvilu, Los Anđelesu gde se turneja završava 22. septembra.

Pretprodaja ulaznica za većinu gradova počeće 29. oktobra, ali za koncerte u Nemačkoj i Austriji počinje 23. oktobra. U Italiji pretprodaja počinje 26.10.

Sve datume koncerata možete videti na: tour.markknopfler.com

Album "Down The Road Wherever" koji prati izdanje "Tracker" (2015) biće objavljen 16. novembra za British Grove kuću, posredstvom Universal Music i Virgin EMI.

"Moje pesme su napravljene da se izvode uživo", kaže Knopfler. "Volim ceo proces samog pisanja pesama, a zatim njihovog snimanja sa bendom, ali najbolji deo jeste njihovo izvođenje publici uživo. Uživam u celom tom cirkusu, putujući od grada do grada i saradnja sa članovima benda je potpuno zadovoljstvo. Zaista se radujem tome."




Katalog dostupnih izdanja Mark Knopflera pogledajte ovde.