Menu
Kalendar događaja
Hot in Shop

Mark Knopfler najavio deveti solo album "Down The Road Wherever"


20.9.2018.

Mark Knopfler najavio je svoj novi, deveti solo studjski album "Down The Road Wherever" koji sledi nakon njegovog ostvarenja iz 2015. godine "Tracker".

Knopfler se vraća na muzičku scenu svojim devetim solo studijskim albumom koji će biti objavljen 16. novembra za njegovu izdavačku kuću British Grove (preko UMG/Virgin EMI). Izdanje sadrži 14 novih kompozicija snimljenih u Knopflerovom studiju u Londonu, koji se takođe zove British Grove.
Saradnici na ovom albumu su, između ostalih, i irska zvezda Imelda May.

Muzičari koji su učestvovali na realizaciji ovog ostvarenja su klavijaturisti Guy Fletcher i Jim Cox, saksofonista Nigel Hitchcock, trubač Tom Walsh, violinista John McCusker, flautista Mike McGoldrick, basista Glenn Worf, bubnjar Ian Thomas i perkusionista Danny Cummings. Takođe se kao gosti pojavljuju Richard Bennett i Robbie McIntosh na gitari kao i Trevor Mires na trombonu. Zajedno sa Imeldom May, prateće vokale pevaju i Lance Ellington, Kris Drever, Beverley Skeete i Katie Kissoon.

Jedina numera koju nije pisao isključivo Knopfler je "Just A Boy Away From Home" jer sadrži melodiju himne fudbalskog kluba Liverpul "You'll Never Walk Alone". 

Standardni CD sadrži pesme:

1.   Trapper Man

2.   Back On The Dance Floor

3.   Nobody’s Child

4.   Just A Boy Away From Home

5.   When You Leave

6.   Good On You Son

7.   My Bacon Roll

8.   Nobody Does That

9.   Drovers’ Road

10. One Song At A Time

11. Floating Away

12. Slow Learner

13. Heavy Up

14. Matchstick Man

Deluxe izdanje sadrži dve bonus pesme:

15. Rear View Mirror

16. Every Heart In The Room

Katalog dostupnih izdanja Mark Knopflera pogledajte ovde.