Menu

Majdan i Nikom Ništa na ovogodišnjem Arsenal Festu


14.5.2019.

Na ovogodišnjem Arsenal Festu koji se održava u Kragujevcu 19, 20, 21. i 22. juna nastupiće preko 40 domaćih i svetskih izvođača na Main i Garden Stageu.


19. juna na Gardenu pored Atomskog skloništa, basiste Brune Langera i drugih, nastupiće pop grupa Majdan koja je svoj debi album "Minimum sličnosti, Minimum razlike" objavila za Metropolis Music u decembru 2018. godine.

Bend Majdan je nastao 2017. godine u Nišu i čine ga četiri jake kreativne ličnosti u sastavu Nemanja Erić - vokal i gitara, Luka Nikolić - gitara i prateći vokal, Luka Novaković - bas gitara i prateći vokal i Ilija Novaković - bubnjevi. Od samog starta bila je jasna ideja članova ovog kolektiva da se umetnički izraze na sebi svojstven način, stvarajući muziku koju, bez problema, može slušati širi krug ljudi, a da pritom ona nijednog trenutka ne izgubi na suštini i sadržajnosti - kako muzički, tako i lirički.



Druge večeri Arsenala (20. juna), na Gardenu nastupaju, pored pank metalaca Ritam nereda, psihodeličnih bluzera M.O.R.T. i drugih, "rokenrol iz srca Šumadije" Nikom Ništa  koji su u novembru 2018. godine objavili svoj debi album "U inat sivilu" za Metropolis Music.

Bend Nikom Ništa prisutan je na domaćoj sceni preko deset godina. Osnovan je 2008. godine kao Violet. Na samom početku, bend je ekperimentisao u sferi alternativnog rokenrola. Zvuk Violet-a je godinama postajao tvrđi, a bend se opredelio da svoju priču približi domaćoj publici tekstovima na maternjem jeziku. Nakon dva singla, "Divan Dan" i "Umetnik", i nastupa na Arsenal Festu i Šumadija Festu, bend menja ime u Nikom Ništa.




Komplet ulaznica za sva četiri dana Arsenal Festa košta  2.300 dinara, dok je 1.000 za pojedinačan dan i možete ih nabaviti preko Ticket Visiona (www.tickets.rs) .Prodaja u Kragujevcu u Domu omladine Kragujevca, biletarnici Dečijeg pozorišta i u "Da Gama travel-u" (Višnjićeva 3).Ostala prodajna mesta:ČAČAK – Neven Tours (Eventim) KRALJEVO – Caffeteria „Flash back“ KRUŠEVAC – Caffe club „Grizzly“ POŽEGA – Caffe „Burence“ UŽICE – Kuća čaja „ZEN“ ARANDJELOVAC – Caffe „Koje Kude“ ĆUPRIJA – Caffe „Bacardi“ SMEDEREVSKA PALANKA – Beer Ti ja JAGODINA -TNT music.