Menu

LP DUO: Novi album "Duality" u pretprodaji


16.8.2019.

Prepoznati kao jedan od najboljih klavirskih dua na svetu: Sonja Lončar i Andrija Pavlović su dva briljantna uma iza imena LP Duo  koja nam predstavljaju novi album "Duality" u izdanju  Universal Music Serbia.  Album izlazi u svim konfiguracijama (digital, CD i vinyl), a pre-order počinje danas (16. 8) sa izlaskom prvog singla  Analog Love.

U težnji da istraže nova područja, Sonja i Andrija žele da stvore autentičan zvuk uz pomoć, iako ovo može da deluje iznenađujuće: kvantne fizike. 

Oba muzičara su većim delom svog života bila posvećena individualnoj muzici i kreativnosti. 2004. godine par je počeo da eksperimentiše sa beskonačnim mogućnostima u izvođenju muzike na dva klavira i uvodi novi pristup savremenoj klavirskoj muzici. Ubrzo LP Duo uspostavlja sebe kao domaće ime u sklopu klasične muzike i šire, posebno se ističući brisanjem granice između kamerne muzike i rokenrol benda. 

"Oduvek sam smatrala da je dosadno svirati sam i mislim da je prvenstveno takav stav mene doveo do Andrije. Sa njim sam imala najbolje iskustvo na sceni, na mnogim nivoima. Pre nego što sam ga upoznala, sarađivala sam sa mnogim drugim muzičarima ali prvi put, u saradnji sa njim sam pomislila da sve sada ima smisla" - govori Sonja.



LP Duo je prvobitno počeo kao projekat dva klasična muzičara koji su izvodili tradicionalnu i savremenu klasičnu muziku. Tek kada su počeli da eksperimentišu sa svojim akustičnim klavirima u kombinaciji sa zvukom različitih analognih i digitalnih sintisajzera i sarađujući sa grupom kvantnih fizičara, shvatili su da zaista mogu da se uključe u nešto posebno. Tim je otkrio da su, izvodeći određene eksperimente na polju kvantne fizike, bili u stanju da stvaraju zvukove u kvantnom svetu.


"Shvatili smo da su zvukovi koje dobijamo zanimljivi i očaravajući pa smo se dalje igrali sa njima, aranžirali neke komade za dva klavira i komponovali nove. Iskreno, verujemo da su se tadašnji trenuci u našim karijerama savršeno "poklopili" jer smo u tom periodu radili na projektu koji je zahtevao novi instrument ili interfejs, istovremeno eksperimentišući sa klavirom i njegovim ograničenjima" - kaže Andrija. 



Sonja i Andrija su kao koautori i vođe umetničko-naučnog projekta Quantum Music, zajedno sa inženjerima Draganom Novkovićem i Darkom Lazovićem, razvili potpuno novi instrument - hibridni klavir

Zahvaljujući svom talentu, genijalnom trudu i upornosti, Sonja i Andrija su uspeli da osvoje više od 30 nagrada na internacionalnim muzičkim takmičenjima. Pored toga, LP Duo proglašen je za jednog od osam najboljih klavirskih dua na najvećem takmičenju koje postoji - Miami Dranoff Two Pianos, 2008. godine na Floridi.

LP Duo uspešno su nastupali na raznim festivalima i koncertnim dvoranama poput Karnegi Hola u Njujorku, Centru za izvođačke umetnosti Džon F. Kenedi u Vašingtonu i gostovali širom Evrope, Amerike i Azije. 

Tokom razvoja LP Dua, jedan centralni motiv je oduvek prevladavao: dualnost. Sonja i Andrija, stvarajući autorske kompozicije i svirajući na svojim hibridnim klavirima, ostvarili su svoju želju da razviju fuziju savremene klasične muzike i elektronike i da kreiraju potpuno novi zvuk. 

Njihov novi album "Duality" koji sa nestrpljenjem očekujemo 20. septembra, sadrži šest originalnih kompozicija izvedenih na dva hibridna klavira koji je snimljen u Dvorani Kolarčeve zadužbine u Beogradu. 


"Dualnost će vas naučiti da suprotnosti, u stvari, postoje i delaju paralelno". - LP Duo



"Classical Elegance, Jazz Freedom and Rock’n’Roll Power"
  Carnegie Hal, New York

"Brilliant, Powerful, Intelligent"
  WFMT Radio Chicago


Album "Duality" u pretprodaji poručite ovde.