Menu

LP DUO - "Duality"


20.9.2019.

Jedan od najznačajnijih klavirskih dua na našim prostorima, LP Duo, predstavio je danas album „Duality“, u izdanju Universal Music Serbia. Osim što ga je moguće pronaći na svim dostupnim servisima, album možete kupiti na ploči i CD-u u Muzičkoj kući Metropolis kao i na našem online shop-u.


„Duality“ po prvi put na jednom mestu okuplja autorske kompozicije pisane za izvođenje na hibridnim klavirima LP Dua, potpuno novom instrumentu razvijenom tokom istraživačkog projekta Quantum Music, koji prvi put u takvu vezu dovodi muziku i kvantnu fiziku.


Motiv dualnosti javlja se i u njima karakterističnom spoju digitalnog i akustičnog, tehnologije i kreacije, dok LP Duo donosi jedinstvenu inovaciju u komponovanju i izvođenju nove klavirske muzike.




Kako bi na tu temu, ali i o čitavom albumu mogli da diskutuju sa ljubiteljima njihove muzike i saradnicima, LP Duo će „Duality“ promociju održati u Muzičkoj kući Metropolis u subotu, 21. septembra, sa početkom u 18 časova.

Album „Duality“ LP Duo je u prethodnom periodu najavio sa tri singla – „Analog Love“, „Prince de Galles“ i „Lemon, Honey, Ginger“, zajedno sa spotovima za prva dva. Spot za „Analog Love“ još jednom je prikazao sjajnu saradnju dua sa rediteljem Lazarom Bodrožom, a sve je smešteno u zadivljujući prostor Palate Srbije. Ove, ali i sve druge nove kompozicije, duo će izvesti na koncertu u Novosadskoj sinagogi 11. oktobra.

 Od 2004. godine Sonja Lončar i Andrija Pavlović, poznati u svetu muzike kao LP Duo, istovremeno su eksperimentisali sa beskrajnim mogućnostima sviranja na dva klavira i razvijali novi pristup savremenoj klavirskoj muzici. Od tada, brišući granice između kamernog ansambla i rok benda, i pod imenom LP Duo, postali su jedan od trenutno najuspešnijih klavirskih dua.

 Tokom svoje bogate izvođačke karijere, nastupali su u koncertnim dvoranama kao što su Karnegi hol u Njujorku i Džon F. Kenedi centar za scensku umetnost u Vašingtonu, na brojnim festivalima i solističkim turnejama širom Evrope, SAD-a i Azije, sa stalnim koncertima širom regije Zapadnog Balkana.

 LP Duo proglašen je jednim od 8 najboljih svetskih klavirskih dua na najvećem svetskom takmičenju Dranoff Miami Two Pianos u Majamiju (Florida) 2008. godine. Osim toga, uručena im je nagrada Grada Beograda za stvaralaštvo mladih, kao i godišnja nagrada Udruženja muzičkih umetnika Srbije (UMUS) za najbolje mlade umetnike. Ne treba zanemariti činjenicu da su osvojili nagradu Bryno Frey Stiftung Landes u Nemačkoj koja se inače dodeljuje samo nemačkim državljanima. 

"DUALITY" na cd-u i vinilu po promo cenama možete kupiti ovde.

Duality tracklist:

Analog Love
Cosmic Strings
Lemon, Honey, Ginger
Prince de Galles
Good Morning, Mr. Correa
Collapse - Ostinato for Leonid Šejka