Menu
Kalendar događaja
 • 14
  nov
  20h
  Nikola Čubrilo Band
 • 13
  nov
  20 h
  DJ Zelen Ban
 • 07
  nov
  20 h
  Soul Train Duo
  akustični nastup
 • 06
  nov
  20h
  DJ David Vartabedijan
 • 31
  oct
  20h
  DJ Blackjazzy
Hot in Shop

“Louder Than Love“ slavi trideseti rođendan


6.9.2019.

Antologijski album grupe Soundgarden “Louder Than Love“ slavi trideseti rođendan objavljivanjem reizdanja na obojenom vinilu.

Pre tri decenije, 5. septembra 1989. godine slavna četvorka iz Sijetla objavila je svoje drugo izdanje koje im je donelo veliki uspeh, prvi veliki ugovor sa kompanijom A&M ali i prvi plasman na čuvenoj Billboard 200 listi. Sa albuma „Louder Than Love“ su se izdvojila tri singla „Loud Love“, „Hands All Over“ i „Get On the Snake“, dok se  pesma „Big Dumb Sex“  kasnije našla u novoj verziji na albumu „The Spaghetti Incident“ grupe Guns'n' Roses. Istovremeno, ovo je poslednji album na kojem svira originalni basista grupe Soundgarden – Hito Yamamoto koga je već na sledećem albumu nasledio Ben Shepherd.

Interesantno je da u jednom tekstu uglednog časopisa „The Rolling Stone“ navedeno da Chriss Cornell „ima glas o kom Ian Astbury samo može da sanja“. Isti časopis je album „Louder Than Love“ u anketi iz 2017. godine postavio na 69. mesto liste najvećih metal albuma svih vremena. U prilog činjenica je zaista tako govori i izjava Kirka Hammeta, gitariste grupe Metallica koji u intervjuu časopisa „Classic Rock“ navodi da su rifovi sa ovog albuma njemu bili inspiracija da napiše neprevaziđenu  numeru „Enter Sandman“.