Menu
Kalendar događaja
Hot in Shop

LEGENDA ŽIVI - 30 GODINA ALBUMA "KICK" GRUPE INXS


19.10.2017.

Na današnji dan 19. okotobra 1987. godine. svetlost dana ugledao je šesti, najprodavaniji album grupe INXS - Kick.
Ovom izdanju prethodio je takođe vrlo uspešan album Listen Like Thieves, zahvaljujući kome su od australijske atrakcije postali planetarno popularan bend, pre svega u Evropi, a zatim i u Americi.

Usledila je 14 meseci duga turneja tokom koje je pripreman sledeći album. Kako su sami Hutchence i ekipa isticali, želeli su album na kome će svaka pesma biti potencijalni hit singl i uspeli su u tome.

Sa albuma Kick je objavljeno čak osam singlova - Need You Tonight/Mediate, New Sensation/Guns In The Sky, Devil Inside, Never Tear Us Apart, Mystify/Kick. Zanimljivo je da je sam izlazak albuma bio pod velikim znakom pitanja.
Naime diskografska kuća Atlantik u startu je odbila objavljivanje - smatrali su da dance i funky  uticaji na ovom albumu udaljavaju bend od rock korena i da će mu doneti više štete nego koristi.  Koliko nisu bili u pravu govori činjenica da album Kick nakon objavljivanja mesecima nije silazio sa svetskih top lista prodaje i da je do današnjih dana prodat u više od deset miliona kopija.

Album Kick možete da kupite u Muzičkoj kući Metropolis.