Menu
Kalendar događaja
 • 28
  feb
  21h
  Lola & Lazar Duo
  koncertni nastup
 • 29
  feb
  21h
  Nebojša Simeunović Sabljar (Dža ili Bu)
  koncertni nastup
 • 04
  mar
  20h
  Dj Zdenko Kolar (ex VIS IDOLI),
  Veče posvećeno Vladi Divljanu
 • 05
  mar
  20h
  Vlada i Teoretičari Zavere
  koncertna promocija albuma "Život piše bluz"
 • 06
  mar
  20 h
  DJ Maja E-Play
  GIRL POWER!
Hot in Shop

Kultni GOBLINI objavili prvi singl sa albuma "JEDNINA"


26.11.2019.

Danas, tačno u podne na Metropolis Music Serbia i Goblini YouTube kanalu objavljen je lyric video za pesmu "MESO" koja otvara novi studijski album "JEDNINA" grupe GOBLINI.

Posle šest godina diskografske pauze, GOBLINI će četvrtog decembra predstaviti novi studijsko izdanje  "JEDNINA" (izdanje Metropolis Music).
Promocija je zakazana za 13h u prostorija Muzičke kuće Metropolis. Istog dana zakazana je od 19h i promocija u Novom Sadu u Shamrock Baru (Mite Ružića 5).

Već sutradan, 5. decembra Goblini putuju u Sloveniju gde će u Ljubljani održati koncert. Dan kasnije sledi nastup u kultnom zagrebačkom klubu Močvara.

Novi sedmi studijski album "JEDNINA" sa novih deset autorskih pesama je snimljen u studiju ROAD u Novom Sadu, dok je za produkciju bio zadužen Dragan Alimpijević PIK. Novo izdanje Goblina izlazi pod okriljem Metropolis Music sa kojom su čuveni šapčani započeli saradnju devedesetih godina.Goblini su pank rok bend iz Šapca. Muzičku karijeru su započeli 1992. godine, kada su bend osnovali Alen Jovanović ( gitarista), Vladislav Kokotović ( basista) i Branko Golubović ( vokal). Do sada su objavili pet studijskih albuma, dva "lajv" albuma i jednu kompilaciju. Tokom devedesetih, bili su jedan od najuticajnijih bendova,
održali su mnogobrojne koncerte širom regiona i stekli veliku popularnost. U prvoj fazi karijere objavili su 5 albuma: “Istinite priče“ (1994), „Live In KST“ (1995), „U magnovenju“ (1996), „Turneja u magnovenju“ (1998) i „Re Contra“ (1999). 

Prestali su sa radom 2001. godine i posle gotovo deset godina, vraćaju se na muzičku scenu sredinom 2010. godine. Tri godine kasnije objavili su novi studijski album “Roba sa greškom”. O Goblinima je snimljen i dokumentarni film 2010. godine -  “Ima nas gomila” koji prikazuje celokupnu istoriju benda, njihov početak, razvoj i vrhunac popularnosti.