Menu

KONAČNO JE OBJAVLJEN DUGOOČEKIVANI , NOVI ALBUM MILETA KEKINA


08.05.2023.


Dugoočekivani i najavljivani novi album Mile Kekina „Nježno đonom“ zamišljen je kao skup pesama uz koje čovek može zapevati, zaigrati, nasmejati se, ali i zamisliti nad samim sobom.


Novi album Mile je najavio pesmom „Mala“ za koju je izdata i istoimena slikovnica koju je velemajstorski naslikao Tomislav Torjanac, a nakon nje, usledio je „Ratnik svjetla“.
 



Nastao u periodu od 2020. do 2023. godine koje su čitav svet obeležile pandemijom, skoro dvogodišnjom sviračkom pauzom te zemljotresima, privatnim, poslovnim i doslovnim, Mile album opisuje kao polećniji, optimističniji i vrckaviji od vremena u kojem je nastao.
 
Baš u inat svemu tome, sve pesme pršte životnom energijom i humorom.
 
„Za taj bezobrazno veseli zvuk najviše je zaslužan Mark Mrakovčić, moj prijatelj, producent i takođe stalni član mog benda. Od naše prve zajedničke pesme 'Zubić vila' pa do zadnje, on je verovao u svaku stvar na albumu pa čak i kad bismo zaglavili mesecima, kao sa Malom. Kad bih ja već odustao nakon stote verzije, on bi samo rekao 'ok, idemo još jednu verziju da probamo'. Tako smo nakon bezbroj (većinom sitnih) sati snimili  moj jedanaesti album u karijeri.
Sve to naravno ne bi tako zvučalo bez prijatelja, koji su posle tim pesmama dali  bendovsku patinu, a to su moji stari drugari Danko Krznarić na električnoj gitari i klavijaturama, Andrija Lazo na harmonici i akustičnog, te živahne gospode iz ritam sekcije koju čine, Mario Petrinjak za bubnjevima i Viktor Slamnig za bas gitarom. Želim da vas ovih 12 pesama dobro zabavi i da se vidimo čim pre kod neke bine jer me naravno užasno zanima, da se malko samocitiram,
Šta će reći ljudi? „ – rekao je Mile Kekin

Spisak pesama na albumu „Nježno đonom“:
1. Što će reći ljudi
2. Pater familias
3. Zubić vila
4. Nikad sit
5. Bez problema
6. Gdje sam bio do sad
7. Ratnik svjetla
8. Orangutan
9. Adria (Zimmer frei zwei)
10. Kupih ga njoj za rođendan
11. Mala
12. Guvernal