Menu

KO ULAZI U ROCK'N'ROLL HALL OF FAME?


04.05.2023.


Objavljen je kompletan spisak primljenih u Rock'n'roll Hall of Fame, a uz listu od sedam izvođača koji se uvode, predstavljeni su i dobitnici Nagrade za muzički uticaj i Nagrade za muzičku izvrsnost. Uslov da umetnici budu primljeni u Kuću Slavnih je da je prošlo 25 godina nakon njihovog prvog singla. Među kandidatim za prijem su Kate Bush, Sheryl Crow, bend Rage Against The Machine, rep inovatorka Missy Eliott, The Spinners i kantri legenda Willie Nelson, koji je nedavno proslavio svoj 90. rođendan. Poslednji izvođač koji će biti uvršten u klasu 2023. je George Michael, koji je pobedio na glasanju fanova sa preko milion glasova.

Kate Bush je do sada nominovana 2018, 2021. i 2022. godine tako da u Kuću  Slavnih Rokenrola ulazi "iz četvrtog pokušaja".
Iako nije objavila novu muziku više od jedne decenije, kantautorka je nedavno doživela nagli porast popularnosti kada je njen singl iz 1985. godine, „Running Up That Hill“, postao viralan nakon pojavljivanja u Netflix seriji Stranger Things. Kate za sada nije potvrdila dolazak na ceremoniju, ali ako to učini, to će biti njeno prvo pojavljivanje u javnosti u protekloj deceniji.