Menu

Kako je Chris Cornell pronašao "višu istinu" sa svojim poslednjim solo albumom


18.9.2018.


Album „Higher Truth“, objavljen 18. septembra 2015. godine postao je poslednja umetnička izjava koju je Chris Cornell dao pre njegove tragične i neočekivane smrti 18. maja 2017. godine. Kao i ostatak njegovog umetničkog rada što sa bendovima Soundgarden i Audioslave, što samostalno i ovaj album je pun duše, lepote i svetlosti, te je pravi dragulj koji afirmiše život.


„Higher Truth“ se smatra najintimnijim Cornellovim delom i tragovi njegovog nastanka vode do serije nastupa u Los Anđelesu 2009-2010. godine, što je dovelo i do rasprodate američke turneje u proleće 2011. godine. Mnogo traženi živi album „Songbook“ je nastao iz ovih nastupa, na kojem Chris peva ogoljene verzije pesama Soundgarden i Audioslave, kao i kavere „Thank You“ (Led Zeppelin) i „Imagine“ (John Lennon). Duh i intimnost ovih akustičnih nastupa je bilo nešto tako dobro da se Cornell odlučio na logičan nastavak karijere.




„Želeo sam da napišem nov materijal i specijalno ga pripremim za taj akustični format. Ovo što sam radio zahteva svoju ploču i svoj glas. Morao sam to da snimim. Tako je nastao „Higher Truth“.



Producent Brendan O'Brien (Pearl Jam, Bruce Springsteen) mu je neizmerno pomogao sa ovim novim konceptom, shvatajući da Chris želi intiman, svedeni album, a opet ne da se svede samo na gitaru i glas. „Higher Truth“ je tako postigao balans između snage i intimnosti, koji je Chris Cornell tako dugo tražio. 


Zrelost i veliki kvalitet svih pesama na albumu doprineli su da ovaj album bude na najvišem mestu Cornellove umetničke karijere, ujedno ušavši u Top 20 na Billboard 200, a The Independent ga je proglasio jednom od najbogatijih i najdivnijih kolekcija pesama celog njegovog opusa.


preuzeto sa: www.udiscovermusic.com



Album Higher Truth možete nabaviti ovde.