Menu

JUDAS PRIEST, NEUMORNI BRANIOCI HEAVY METALA, OBJAVILI 19.STUDIJSKI ALBUM: “INVINCIBLE SHIELD”


08.03.2024.



Heavy metalu nikada nije falilo metafora niti imidža, pa je  teško je ne videti, da naslov novog, devetnaestog studijskog albuma Judas Priest, “Invincible Shield” ,  predstavlja simbol dugovečnosti  britanskog benda koji tokom  pedeset i kusur godina postojanja , bez preteranih promena, a opet u sjajnoj formi, nije izgubio svoj smisao postojanja niti žar sviranja.


Album “Invincible Shield” je klasičan album grupe u njihovom najboljem izdanju, sa vrhunskim gitarama i vokalima koji će probuditi apetite fanova širom sveta. Neosporno najvredniji metal bend na svetu kreće na  turneju po Britaniji koja počinje 11.marta u Glazgovu.
Tokom proteklih pet  decenija  Judas Priest su prodali preko 50 miliona ploča širom sveta i svirali na najvećim svetskim stadionima. Njihovu muziku prati snažni, jedinstveni vizuelni identitet, koji ih je definisao kao bend i uticao na buduće generacije metal bendova širom sveta. Legenda o ovom bendu nastavlja da raste iz godine u godinu, primljeni su u R'n'R kuću slavnih )2022.) i odsvirali rasprodatu svetsku turneju kojom su obeležili  pedesetogodišnjicu postojanja.
Album “Invincible Shield” producirao je Andy Sneap, gitarista koji prati Judas Priest na turnejama,a producent je i njihovog prethodnog albuma “Firepower”.
Sa albuma su do sada skinuti singlovi:"Panic Attack", "Trial By Fire", "Crown Of Horns" i "Serpent and The King".