Menu

JOŠ JEDNO REIZDANJE KULTNOG „REVOLVERA“


28.12.2022.


Novo reizdanje  albuma „Revolver“ grupe „The Beatles“ objavljeno je 28. oktobra. U pitanju je  proširena verzija originalnog izdanja koja obuhvata novu remiksovanu verziju albuma pod producentskom palicom Gilesa Martina, zatim originalnu verziju , kao i neobjavljene snimke, demo snimke i EP sa novim remiksima pesama „Paperback Writer“ i „Rain“.


Originalno izdanje antologijskog  albuma „Revolver“ objavljeno je 5. avgusta 1966. godine. „Revolver“ je, zapravo, poslednje izdanje liverpulskih „Buba“ pre nego su se povukli sa „živih“ nastupa (poslednji koncert, ne računajući legendarni nastup na krovu zgrade, su održali 29.08. 1966. godine u San Francisku). Najveći hit sa albuma bila je „Yellow Submarine“, koju su potpisali McCartney i Lennon a otpevao bubnjar Ringo Starr. Tekst pesme su napisali u saradnji sa legendarnim šktskim pevačem Donovanom. Iako je nastala kao dečija pesma mnogi je i dan danas smatraju psihodeličnom. Veliki hit sa albuma je bila i „Eleanor Rigby“ Paula McCartneya.



„Revolver“ je odlično prihvaćen i od strane kritike i publike, smatra se da  je „otvorio vrata“ psihodeličnom roku  i inspirisao rad brojnih izvođača kao što su: Pink Floyd, Genesis, Electric Light Orchestra... Na brojnim listama najznačajnijih albuma svih vremena zauzeo je vodeće mesto.



Posetite Metropolis Shop - među novitetima je „Revolver (Stereo Mix2022)“ grupe „The Beatles“