Menu
Kalendar događaja
Hot in Shop

JOŠ JEDAN NOVI SINGL GRUPE “METALLICA”


24.01.2023.


Metallica je još jednom iznenadila fanove objavivši  novi singl i muzički spot. “Screaming Sucide” je najnovija pesma benda koja će se, kao I prethodni singl, naći na njihovom novom,  11. studijskom albumu “72. Seasons” koji će biti objavljen 14. aprila.



„Screaming Suicide” se odnosi na tabu reč “samoubistvo”. Namera je da razgovaramo o tami koju osećamo u sebi. Smešno je misliti da treba da poričemo da imamo te misli. U jednom ili drugom trenutku, verujem da je većina ljudi razmišljala o tome. Suočiti se s tim znači govoriti neizrečeno. Ako je to ljudsko iskustvo, trebalo bi da možemo da razgovaramo o tome. Niste sami.“, poručio je frontmen “Metallice” James Hetfield.


Mnogo toga se poslednjih godina dogodilo bendu i članovima pojedinačno. “Metallica” se zahvaljujući seriji “Stranger Things” približila novoj, mlađoj populaciji, objavili su izuzetno uspešno reizdanje albuma “Black” 2021. godine, dok je, sa druge strane, James Heatlfield prolazio kroz izuzetno turbulentan period u privatnom životu. Upravo su te okolnosti, pre svega, još jedan period rehabilitacije i težak razvod kroz koji je prošao, bitno uticali na teme kojima se u svojim stihovima James bavi na novom albumu.  



Bez obzira da li volite “old school thrash metal” zvuk koji “Metallica” prezentuje i na novom albumu, mora se priznati da su Hetfieldovi tekstovi, vokal, prezentacija numera, kao i uvek, na zavidnom nivou. Jedno je sigurno, već sad je izvesno da će  “72 Seasons” biti jedan od najznačajnijih albuma tekuće, 2023. godine.



Posetite METROPOLIS SHOP, istražite našu ekskluzivnu ponudu izdanja grupe “Metallica”