Menu

JOHNNY ROTTEN IDE NA “EUROSONG”?


10.01.2023.


John Lydon, nekadašnji  frontmen grupe “Sex Pistols”, izjavio je da je spreman da njegov bend “Public Image Limited” predstavlja Irsku na predstojećoj Pesmi Evrovizije. Naime, oni su upravo objavili singl “Hawai” sa kojom će učestvovati na nacionalnom izboru predstavnika za “Eurosong 2023” koji će se održati u Engleskom gradu Liverpulu u peroiodu od 9. do 13. maja.


Lydon, kompletan autor pesme “Hawai”, ističe da se radi o “izuzetno ličnoj, ljubavnoj pesmi” koja je posvećena njegovoj supruzi Nori Foster koja boluje od Alchajmera. “Pesma je posvećena svima koji prolaze kroz teška vremena na životnom putu, ali je i poruka nade da ljubav na kraju pobeđuje”, kaže Lydon.



John Lydon (Johnny Rotten) rođen je u Londonu 31. januara 1956. godine u porodici irskih emigranata. Njegovi muzički počeci se vezuju za sredinu sedamdesetih kada je postao pevač grupe „Sex Pistols“. Sa „Pistolsima“ je radio do januara 1978. godine, ali i kasnije, prilikom povremenih okupljanja benda. U maju 1978. godine osnovao je „Public Image Limited“ i sa njima do danas objavio 10 studijskih albuma. U septembru 2015. objavili su, za sada, poslednji album „What the World Needs Now….“. 



Novo izdanje, na kome će biti i aktuelni singl „Hawai“ najavili su za 2023. godinu.

Posetite METROPOLIS SHOP – u ponudi imamo i kompilaciju najvećih hitova grupe „Public Image Limited“