Menu
Kalendar događaja
Hot in Shop

Izložba slika Dragana Azdejkovića u Muzičkoj kući Metropolis


8.11.2019.

U subotu, 11. novembra od 18h u Muzičkoj kući Metropolis održaće se promocija vinilnog izdanja antologijskog  albuma "Sve što vidim i sve što znam" grupe Bjesovi. Posetioci događaja imaće priliku da čuju više o ovom ostvarenju, da kupe ploču po promotivnoj ceni i dobiju posvetu autora ali i da vide postavku likovnih radova umetnika Dragana Azdejkovića

Slikar Dragan Azdejković zaslužan je za široko prepoznatljiv omot albuma "Sve što vidim i sve što znam" koji je prvi put objavljen 1997. godine. Cover remasterizovanog vinila je zadržao autentičnu ilustraciju.

Dragan je rođen 1957. godine u Beogradu, a Likovnu akademiju završio je 1983. godine. Samostalno i grupno je izlagao svoje radove više puta u Srbiji ali i u  inostranstvu -  na Bijenalu u Firenci i na Danima Beograda u Beču u galeriji Serafin.

Levo: Iz ciklusa Ekspanzije mikro sveta, /Zeleno na zavist 2, kombinovana tehnika, 75 x 55 cm

Desno:  Radost Evrope 2, ulje na ploči, 75 x 55 cm



Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada od kojih su najznačajnije  medalja Lorenco Medici za slikarstvo (na Bijenalu u Firenci 2005),  počasna nagrada na Online Global Art Competition odrzan od strane Artoteque. com, u Londonu 2006. godine  za izabrani rad. 

Pored slikarstva, Azdejković se bavi pisanjem pripovedaka i romana.

Posetioci će imati priliku da uživo vide i sliku po čijem uzoru je kreiran i omot albuma "Sve što vidim i sve što znam".


Levo: Irena, ulje na ploči, 40 x 30 cm
Desno: Mrsel, ulje na ploči, 40 x 30 cm