Menu
Kalendar događaja
Hot in Shop

Iggy Pop – uskoro “slobodan”


22.7.2019.

Iggy Pop je potvrdio naslov i datum objavljivanja svog novog albuma. “Free” je prvi album pevača od 2016. godine, nakon uspešnog albuma “Post Pop Depression” i biće objavljen 6. septembra u izdanju Loma Vista Recordings.


Kao prethodnica novom albumu upravo je objavljen istoimeni singl – “Free”, na osnovu koga se može zaključiti da će ovaj albumu biti potpuno drugačiji od svega što je Iggy do sada snimio.

O procesu stvaranja albuma sam Iggy kaže:

„Ovo je album na kome drugi umetnici govore u moje ime, a ja pozajmljujem glas....Na kraju Post Pop Depression turneje bio sam siguran da sam rešio problem hronične nesigurnosti koja me pratila tokom života i karijere, ali i ja sam se osećao iscrpljen. Osećao sam se kao da želim da okrenem leđa i odem. Hteo sam da budem slobodan. Znam da je to iluzija, i da je sloboda samo nešto što osećate, ali do sada sam živeo svoj život u uverenju da je taj osećaj sve što vredi tražiti; sve što vam je potrebno - ne sreća ili ljubav nužno, već osećaj da ste slobodni. Tako da mi se ovaj album samo nekako dogodio, a ja sam to dopustio." 



Njegov prethodni album, Post-Pop Deprression , postigao je zavidan uspeh u Americi našavši se na listi najboljih 20 albuma. Videćemo da li će album “Free” nadmašiti uspeh prethodnika.




Lista pesama koja će se naći na novom albumu: 

Free
Loves Missing
Sonali
James Bond
Dirty Sanchez
Glow In The Dark
Page
We Are The People
Do Not Go Gentle Into That Good Night
The Dawn

Iggy Pop: katalog dostupnih izdanja pogledajte ovde.