Menu

Here It Is: A Tribute To Leonard Cohen


4.8.2022.

Blue Notes Records najavljuje izlazak izdanja „Here It Is: A Tribute To Leonard Cohen“ – izvanrednog novog albuma koji je producirao Larry Klein. Izdanje prezentuje fenomenalan muzički opus koji je iza sebe ostavio čuveni kantautor Leonard Cohen, a publika će imati prilike da čuje obrade muzičkih zvezda kao što su Norah Jones, Peter Gabriel, Gregory Porter, Sarah McLachlan, Luciana Souza, James Taylor, Iggy Pop, Mavis Staples, David Gray i Nathaniel Rateliff. Prvi singl pod nazivom „Coming Back To You“ koji izvodi James Taylor dostupan je na svim streaming servisima, a izlazak kompletnog albuma očekuje se 14. oktobra.

 

„Leonard Cohen i ja smo prijatelji od 1982. godine, a poslednjih petnaest godina njegovog života bili smo veoma bliski. On je bio najmudriji i najduhovitiji prijatelj kojeg sam imao, neko u čijem društvu sam neizmerno uživao. Nakon što je preminuo, često sam obrađivao njegove pesme sa drugim umetnicima sa kojima sam radio. Prvi razlog je kvalitet samih numera – rekao bih da je Leonard najbolji tekstopisac pop muzike svih vremena, a drugi je moja želja da ga na neki način zadržim uz sebe“, ispričao je Klein.

 

James Taylor kaže da je bez razmišljanja pristao da učestvuje na ovakvom projektu, kao i da je Cohen bio velika inspiracija za njegovo stvaralaštvo. „Čim sam počeo da tražim sopstvene muzičke preference, pesme koje je stvarao Leonard Cohen bile su mi među omiljenima i duboko su uticale na moj razvoj u domenu pisanja. Za ovaj projekat sam bio privučen numerom koja je za mene bila nova, ali mi se dopala. Larry je odlučio da ona ostane u originalnoj intonaciji, koja je na donjoj granici mog raspona, ali upravo ova odluka mi je pomogla da izađem iz svoje zone komfora i da pronađem svoj pristup delu. Kao i većina Leonardovih tekstova, ova pesma duboko rezonuje sa njegovim besom i beznadežnim prihvatanjem sumornih pejzaža ljubavi i vezanosti“, rekao je Taylor.

 

Na albumu će se naći dvanaest kompozicija, među kojima su numere kako sa voljenog debitantskog izdanja „Songs Of Leonard Cohen“ iz 1967. godine, tako i sa poslednjeg albuma „You Want It Darker“ koji je objavljen 2016. samo nekoliko dana pre muzičarove smrti. Izdanje „Here It Is: A Tribute To Leonard Cohen“ biće dostupno, pored digitalnog, i u tri fizička formata – kao ekskluzivni vinil u boji, crni vinil i CD.

Dostupna izdanja Leonarda Cohena možete pogledajte ovde