Menu

„GHOST“ IMA NOVI SPOT


16.12.2022.


Švedski metal bend „Ghost“ objavio je zvanični video za pesmu „Mary On A Cross“. U septembru su „Ghost“ prvi put ušli na prestižnu Billboard Hot 100 listu, kao i na Top 40 listu u Britaniji upravo sa ovom pesmom koja je prvobitno objavljena 2019. godine  na singlu zajedno sa „Kiss The Go-Goat“.



Pesma „Mary On A Cross“ je stekla ogromnu popularnost nakon što je jedan korisnik Tik Tok-a iskoristio usporenu verziju pesme kao soundtrack kratkog videa o megapopularnoj Netflix seriji „Stranger Things“. Video je prikupio ogroman broj pregleda a sama numera je na sličan način korišćena na ovoj platformirmi na desetine hiljada puta. Nešto kasnije su i „Ghost“ objavili zvaničnu „usporenu“ verziju pesme.



„Mary On A Cross“ nije jedina pesma koja je postigla „zlatni tiraž“. Zapravo zahvaljujući ogromnom uspehu ovog singla publika je više obratila pažnju i na ranije radove ovog švedskog benda pa su tako i „Cirice“, „Dance Macabre“ i „Square Hammer“ takođe postale „zlatne“.



Šveđani su do sada objavili pet studijskih,  jedan „živi“  album i tri EP izdanja. Aktuelni album „Impera“ objavljen  je 11. marta  ove godine izutetno je dobro kotiran na listama širom sveta – u Americi, Velikoj Britaniji, Holandiji, Belgiji, Norveškoj, Australiji.... I dok „Impera“  grabi ka platinastom tiražu svakako treba pomenuti izdanje iz 2015. godine „Meliora“, prvi album sa kojim su „Ghost“ ostvarili platinast tiraž i značajno proširili krug svojih fanova širom sveta.

Posetite naš Metropolis Shop, u našoj ponudi je i album „Meliora“ grupe „Ghost“