Menu

Florence + The Machine - „Dance Fever“


16.5.2022.

 Nakon što su napravili uvod sa nekoliko vrlo zapaženih singlova, Florence + The Machine končno predstavljaju svoje peto studijsko izdanje pod nazivom „Dance Fever“. Album, koji su producirali Florence Welch, Jack Antonoff i Dave Bayley, donosi 14 novih pesama, među kojima su i pomenuti singlovi „My Love“, „King“, „Free“ i „Heaven Is Here“. Za čarobne muzičke spotove, koji prate ovo izdanje i prenose muzičku magiju i na vizuelni nivo, bila je zadužena hvaljena rediteljka Autumn De Wilde.

Album je nastao u Londonu u jeku pandemije i nestrpljivog čekanja da se svet vrati u normalne tokove. Tokom karantina, Florence je najviše žudela za klubovima, plesom na festivalima, muzikom i zajedništvom. Nade i snovi o ponovnim susretima sa voljenima i plesu sa strancima pomogli su da se uzbuđenje oko albuma maksimalno održi. Na kraju krajeva, muzika je jedinstvena umetnička forma koja ima moć da pomogne čoveku u različitim životnim okolnostima, da opusti i oslobodi anksioznosti, pa makar samo na trenutak.




„Dance Fever“ prikazuje Florence na vrhuncu njene moći, kako dolazi do potpune samospoznaje, lukavo se šali na svoj račun, igrajući se idejama identiteta – muškog i ženskog, kao i temama iskupljenja i slavlja. Inspiracija je potekla od renesansnog fenomena plesne manije (choreomania) u kom su skupine ljudi, nekada i hiljade, plesale do iznemoglosti. Ples je Forence ponudio snagu, energiju i način gledanje muzike na koreografski način. Trenutno je u pripremi i „Dance Fever“ turneja čiji se početak očekuje u novembru, a tokom koje će se održati čak dva nastupa u čuvenoj O2 areni u Londonu.

Foto: universalmusic.rs/ Autumn De Wilde