Menu
Kalendar događaja
 • 13
  jul
  21h
  Fish In Oil akustik
  Dule, Braca & Bane
 • 18
  jul
  20h
  Maja E-Play
  DJ NIGHT
 • 19
  jul
  20h
  DJ Alek
  Discoteca +
 • 20
  jul
  21h
  Mihailo & Lena
  akustični nastup
 • 27
  jul
  21h
  Rok Bulevar
  akustični nastup
Hot in Shop

EYOT: Veliki koncert u Nišu povodom desetogodišnjice rada sastava


6.11.2018.

Niški sastav Eyot obeležava deset godina postojanja velikim nastupom u Narodnom pozorištu u Nišu 17. novembra sa početkom u 20h.


Ulaznice su u prodaji i  možete ih kupiti u Vinyl Cafe Niš, Julijan Djupon, Truba Kafe, VINTAGE SHOP, GNEZDO & Agenciji Travego Niš po ceni od 800 dinara, a na dan koncerta, ulaznice po ceni od 1000 dinara moći ćete da kupite na biletarnici Pozorišta.

Izvan svih žanrovskih ograničenja na našoj muzičkoj sceni stoji jedan bend: EYOT.

Ovaj niški bend postigao je ono najteže u muzici: ima svoj zvuk, prepoznatljiv svuda u svetu. Negde između roka i džeza, klasične i ambijentalne muzike, impresionizma i eksperimenta, oni povezuju različite stilove u jake i kompaktne kompozicije, naglašene emotivnosti.

Njihova karijera već spade u izuzetne. Objavili su ukupno 4 albuma, sve za inostrane izdavačke kuće, i nastupili u više od 20 zemalja širom sveta, što je neverovatno postignuće za bilo koji domaći sastav, a posebno onaj koji svira džez. Sjajno prihvaćeni od publike i muzičke kritike gde god da dođu, stekli su reputaciju jednog od najzanimljivijih evropskih instrumentalnih bendova u poslednjoj deceniji. Njihovi koncerti izuzetan su doživljaji: uvek ispunjeni posebnom energijom koja slušaoca vodi daleko po horizontima naglašene osećajnosti.

Eyot je pobednik takmičenja Umbria Jazz Balkanic Windows 2009. godine, kao i MIDEM OFF Showcasea (Kan, Francuska), 2012. godine. Učestvovali su na brojnim značajnim manifestacijama širom sveta, među kojima su Cully Jazz Festival (Švajcarska), Garana Jazz Festival (Rumunija), Dubai Jazz Festival (Ujedinjeni Arapski Emirati), DOK fest Munchen (Nemačka), Hong Kong International Jazz Festival (Hong Kong), Vicenza Jazz (Italija), Jarasum International Jazz Festival (Južna Koreja), kao i u klubovima u Londonu, Parizu, Berlinu, Moskvi, Šangaju… 

Do sad su objavili sledeće albume: „Horizon“ (Ninety and Nine Records/Constantinus, 2010), „Drifters“ (Neuklang, 2013), „Similarity“ (Ninety and Nine Records, 2014), kao i prošlogodišnji “Innate”, za inostrano (Ninety and Nine Records) i srpsko tržište (Metropolis Jazz). Muziku i aranžmane za „Innate“ potpisuju Dejan Ilijić i Eyot, a snimatelj je bio legendarni Stiv Albini, u čikaškom studiju Electrical Audio. Sadrži sedam kompozicija koje nude savršenu mešavinu starog i novog, Istoka i Zapada, oslanjenu na folklor Balkana, po čemu je Eyot između ostalog postao prepoznatljiv od trenutka stupanja na scenu 2008. godine.

Ove jeseni, povodom deset godina rada benda, objaviće DVD “Koncert za prirodu” koji je snimljen uživo na vrhu Suve planine, na visini od 1500m. 

Nakon koncerta u Nišu, 2. decembra EYOT će nastupiti u Beogradu, (Sava Centar) u okviru manifestacije Nišville u Beogradu. Ulaznice možete kupiti na svim prodajnim mestima Eventima.EYOT su:

Dejan Ilijić – klavir
Slađan Milenović – gitara
Marko Stojiljković – bas
Miloš Vojvodić – bubnjevi


Aktuelni album "Innate" na kompakt disku i vinilu možete poručiti ovde.