Menu

“ELVIS” I ZLATNI GLOBUS


14.12.2022.


Objavljene su nominacije za nagradu Zlatni Globus. Nominovano je po pet filmova, odnosno serija u 27 kategorija.  Među filmskim ostvarenjima  sa najviše nominacija je delo koje potpisuje reditelj Baz Luhrmann – “Elvis”.



 Luhrmann je nominovan za najboljeg reditelja, a uz njega u konkurenciji su i James Cameron  - “Avatar: The Way of Water”, The Daniels (Daniel Kwan and Daniel Scheinert)  -  “Everything Everywhere All at Once”, Martin McDonagh   “The Banshees of Inisherin” i  Steven Spielberg   za film  “The Fabelmans”.



“Elvis” je takođe nominovan I za najbolji film uz “Avatar: The Way of Water”, “The Fabelmans”, “Tár” i “Top Gun: Maverick, dok je Austin Butler jedan od favorite u izboru za najbolje glumca.



U junu je objavljen i album sa muzikom iz filma na kome se našlo čak 36 vrhunskih izvođenja brojnih umetnika. Neke od pesama su obrade Elvisovih hitova dok su neke originalne, nove pesme, inspirisane filmom. Među izvođačima su, između ostalih, Doja Cat, Maneskin, Ceelo Green, Kasey Musgraves, Yola, zatim “filmski “ Elvis – Austin Butler, ali sam Elvis Presley. 
 
Album sa originalnom muzikom iz filma potražite u našem Metropolis Shopu