Menu

Džez gigant Wayne Shorter sprema novi album „Emanon“ za Blue Note Records!


31.7.2018.

Wayne Shorter, jedno od najvećih imena u svetu jazz muzike, objaviće 24. avgusta svoj novi album pod nazivom „Emanon“. To je praktično nastavak albuma „Without a Net“ iz 2013. godine kojim je Shorter objavio svoj povratak izdavačkoj kući Blue Note Records, gde je i započeo svoju karijeru 1959. godine kao član Art Blakey's Jazz Messengers.

Wayne Shorter, desetostruki dobitnik Gremija, objavljuje trostruki album originalne muzike izvedene sopran i tenor saksofonima, uz pomoć vrhunskih muzičara koji čine njegov kvartet: Danilo Perez (klavir), John Patitucci (bass) i Brian Blade (bubnjevi).

Muziku na albumu „Emanon“ prati grafička novela koju su napisali sam Shorter i Monica Sly, a ilustracije je uradio Randy DuBurke. Album će izaći samo u fizičkom obliku i to u standardnoj ediciji kao trostruki cd uz grafičku novelu i kao deluxe verzija sa 3 LP ploče, 3 cd-a i grafičkom novelom. 

Wayne Shorter - Album Preview https://www.youtube.com/watch?v=TWoNId3sCsc

Naziv albuma je „NO NAME“ pročitano unazad, a Shorter objašnjava: „Dizzy Gillespie je imao kasnih 40-tih kompoziciju „Emanon“ koja me je strašno pogađala dok sam bio tinejdžer. „No Name“ meni znači mnogo toga. To je potraga za originalnošću, što je verovatno najbliža stvar koja te vodi do kreativnosti.“



Spisak numera koje će se naći na ovo izdanju:

DISC 1

The Wayne Shorter Quartet With Orpheus Chamber Orchestra
1. Pegasus
2. Prometheus Unbound
3. Lotus
4. The Three Marias

DISC 2

The Wayne Shorter Quartet Live In London
1. The Three Marias
2. Lost And Orbits Medley

DISC 3

The Wayne Shorter Quartet Live In London
1. Lotus
2. She Moves Through The Fair
3. Adventures Aboard The Golden Mean
4. Prometheus Unbound


Wayne Shorter: KATALOG IZDANJA