Menu

Doyle Bramhall II - novi singl na kome je specijalni gost Eric Clapton


10.8.2018.

Zavodljiva fuzija bluz roka i neo soula jedinstvenog Bramhall-ovog novog albuma "Shades" može se čuti i na novom singlu "Everything You Need" na kome solažu svira neverovatni gitarista Eric Clapton.


Pevač, tekstopisac i gitarista, za neke  jedan od najvećih talenata današnjice - Doyle Bramhal II premijerno je predstavio svoju novu pesmu "Everything You Need" u kojoj možete čuti neverovatnu solažu Eric Clapton-a.

Ovo nije prvi put da su ova dva muzičara sarađivala zajedno. Oni su se susreli nakon što je Bramhall završio  turneju sa Roger Waters-om "In the Flash tour" davne 1999. godine. Na ovoj turneji svirao je vodeću gitaru i bio prateći vokal. Clapton je ovim njegovim nastupom bio oduševljen i pozvao je Bramhall-a da svira na kolaborativnom albumu BB King-a i Clapton-a pod naslovom "Riding With The King".  Od tada su ova dva muzičara veoma povezana. Bramhall II se pojavio i na "živom" albumu Eric Clapton-n "Live in San Diego" koji je objavljen 2016. godine, a snimljen 2007.



U prošlogodišnjem intervjuu za Guitar World, Bramhall je pričao o svojoj impresiji koju gaji prema Clapton-u: "Jedan od njegovih omiljenih muzičara bio je Jimmie Vaughan, svirao je puno i sa Stevie Vaughan-om, a ja sam odrastao na njima. Način na koji je Clapton odgovorio na moju muziku, bio je kao da smo u nekakvom srodstvu. Moje vreme sa Clapton-om bila je moja radionica. Tu sam naučio dosta o svom zanatu."

Kao sin Doyle Bramhall-a, pokojnog pevača i bubnjara koji je svirao sa Jimmie Vaughan-om u grupi The Chessmen, a kasnije i u grupi Texas Storm, Bramhall II učio je svoj zanat od najboljih.

O svom novom albumu Bramhall je rekao: "Na novom albumu se konačno oseća da mi je udobno u sopstvenoj koži, kao da nemam šta da dokazujem, osim što pokušavam da se izrazim pošteno koliko mogu...Kao umetnik, pisac i producent, na dobrom sam mestu i mislim da mogu dozvoliti da moja muzika izlazi i formira se u dobro obavljeni posao koji moji fanovi mogu ceniti."

Album "Shades" biće objavljen 5. oktobra.