Menu
Kalendar događaja
Hot in Shop

DIVLJE SVINJE: Pank rok scena, iako je skrajnuta sa glavnih tokova, još uvek se koprca


18.12.2018.

U susret koncertu Divljih svinja koji će se održati u Elektropioniru 20.12. sa početkom u 20.30 h, razgovarali smo sa frontmenom grupe o njihovoj muzici, aktuelnom albumu  i našoj pank rok sceni.



- Divlje svinje su svoj prvenac "Ne gledajte televiziju" objavili u martu ove godine. Kako ste došli na ideju da osnujete bend  i kojim ste se motivom vodili kada ste birali teme koje ćete obrađivati u njima?

Već na prvoj probi nam je bilo jasno da to zvuči onako kako smo želeli. Pravi stari žestoki pank tako da nam nije ništa drugo preostalo nego da osnujemo bend i da kroz pesme progovorimo o stvarima koje su nas doticale. O politici koja umnogome utiče na naše živote, medijima, stanju u društvu, bahatosti, udvorištvu, a sve kroz jasne, direktne, nedvosmisleno poruke. 

- Da li smatrate da se pank muzikom na najbolji način mogu preneti aktuelne socijalno-političke teme?  Da niste pankeri, bili biste...?

Mada postoje i drugi muzički žanrovi kroz koje se iznose te teme, nama je pank blizak samim tim što smo sa njegovom pojavom još u tinejdžerskim godinama zajedno sazrevali, rasli, tako da je to deo života. Sastavni deo isto kao i svakodnevne obaveze, deca, posao…. 

- Da li vašu muziku doživljavate kao onu koja može probuditi ljude iz letargije svakodnevnice u koju smo upali?

Teško da nešto može probuditi ljude iz ovakvog stanja u kom se društvo  nalazi. Ali pošto nada uvek postoji, mi sa naše strane i radimo stvari koje ljude možda nateraju na razmišljanje. Najpre, ne gledajte televiziju...

- Opišite sadašnju pank rok scenu u dve rečenice.

Iako je skrajnuta sa glavnih tokova, a tako je uglavnom i bila, koprca se. 

- Koncertne promocije vašeg albuma su u toku. Uskoro ćete nastupiti u Elektropioniru sa bendovima Hurleur i Sick Ter. Kako je došlo do vaše međusobne saradnje?

Bendovima koji su na samom početku kao što je SickTer treba dati šansu što više, a Hurleur ima debi album kao i mi i prilično su aktivni, pa smo odlučili da ovu godinu završimo tako što ćemo zajedno odsvirati Beograd i Novi Sad i uporediti žestinu i energiju mladih i nešto starijih pankera .