Menu

DEF LEPPARD I KRALJEVSKA FILHARMONIJA


20.03.2023.


Članovi britanske grupe „Def Leppard“ udružili su se sa Kraljevskom filharmonijom i snimili zajednički album „Drastic Symphonies“ čiji se izlazak očekuje 19. maja. Album sadrži kolekciju od 15 orkestarskih verzija nekih od najvećih hitova grupe „Def Leppard“. Zanimljivo je da bend nije za potrebe snimanja nastupao uživo uz orkestar, već su na ovom ambicioznom projektu kombinovali specifičan zvuk sa originalnih master traka uz sveže gitarsko-vokalne „dorade“ i simfonijske aranžmane snimljene u Abbey Road studijima. 



„Odlučili smo da napravimo nešto posebno, gde bismo nešto klasično predstavili na potpuno nov način, u funkciji albuma. Snimanje novih delova, remiksovanje prethodnih snimaka, izdvajanje nekih naših instrumenata kako bi orkestar mogao da diše – bukvalno stvaranje novog albuma“ izjavio je gitarista Phil Collen najavljujući novo izdanje. Prema njegovim rečima „Drastic Symphonies“ je i „novi album benda“ ali i „kompilacija najvećih hitova“.

Pevač Joe Elliot je dodao: „Kada nam je ponuđena saradnja sa Kraljevskom filharmoijom  oberučke smo to prihvatili. Iako mi nismo prvi bend koji je ovako nešto radio, direktna saradnja i rad sa orkestrom u Abbey Road studiju je suviše dobra prilika da bi je propustili.“

Materijal je snimljen tokom marta meseca 2022. godine. Za produkciju su bili zaduženi sami članovi benda i producenti Ronan McHugh i Nick Patrick koji su producirali ranija slična izdanja filharmonije (Elvis, The Beach Boys, Roy Orbison, Buddy Holly).

Posetite METROPOLIS SHOP, istražite našu ponudu hard rock  i heavy metal izdanja među kojima se nalazi i album grupe  DEF LEPPARD!!!