Menu

Debi album Mladena Pecovića u izdanju Metropolis Music


27.2.2018.

Gitarista Mladen Pecović objavio je debitantski album Mladen Pecović u izdanju Metropolis Music. Na albumu se nalazi 11 autorskih instrumentalnih  numera. 

Na snimanju su učestvovali brojni  muzičari: bubnjari Alen Hruškar i Milan Jejina, basisti Miladin Stojković, Ivan Mirković Bambi, Mirko Kesić i Nemanja Tajsić, klavijaturisti Goran German, Ivan Živanović, Petar Milojević, Igor Ivković i Vladimir Ajrulosjki.

Mladen Pecović je rođen u Užicu 1982. godine.  Gitaru je počeo da svira sa 15 godina, završio je Muzičku školu "Stanković", odsek džez gitare kod profesora Danila Karamarkovića.  O svojim počecima Mladen kaže: 

“Gitara je našla mene. Kao dete sam želeo da sviram violinu, a to je tada bilo komplikovano u mom gradu. Išao sam na časove klasične gitare nekoliko godina, ali tek sa električnom gitarom se desila magija pri prvom susretu. Desilo se da sam na TV-u čuo Gerija Mura kako svira, kako mu gitara “peva” i bio “odnet” sa ovog sveta! Pomislio sam – to je to, i ja ovo želim – hoću da sviram.”

Tokom srednjoškolskog perioda Pecović je svirao u školskim sastavima, Big Bendu muzičke omladine i održao niz nastupa sa profesorima, imao  priliku da svira sa  RTS-ovim Big Bendom i Beogradskom Filharmonijom. Sarađivao je i sa velikim brojem izvođača i  umetnika. Osvojio je prva mesta na Guitar Art Festivalu u Beogradu, u kategoriji etno gitare, i Omiš Guitar Festu, u kategoriji električna gitara.

Trenutno radi kao koncertni i studijski muzičar i producent. 

Album "Mladen Pecović" možete nabaviti u Muzičkoj kući Metropolis ili putem našeg online shop-a.