Menu

DANAS SLAVI MILE KEKIN


11.01.2023.


Milan Mile Kekin, jedan od najpopularnijih izvođača u regionu danas slavi 52. rođendan.

Kekin je rođen 11. januara 1971.godine  u Nemačkoj, tokom osnovne škole se preselio u Tuzlu a zatim u Zagreb, u predgrađe Gajnice, gde je oformio bend “Hladno Pivo”. Sa njima je ostvario zavidnu karijeru koja je trajala vise od trideset godina i tokom koje su snimili 8 studijskih albuma. Prodali su preko 60 000 nosača zvuka i održali preko 600 koncerata, pre svega u regionu. Višestruko su nagrađivani za svoj rad – osvojili su 8 nagrada Porin, osam Zlatnih Koogli, dva Crna Mačka, nagradu Davorin.



Godine 2022. Mile Kekin je objavio da napušta bend “Hladno Pivo” da bi se posvetio solo karijeri. Nekoliko izleta u solo vode je imao i tokom rada sa bendom – 2001. godine je objavio album “U Dva Oka”, a 2018. album “Kuća Bez Krova”. U televizijskoj seriji “Bitange I Princeze” maestralno je odglumio erotomana Sašu a zapažene uloge je ostvario i u filmovima “Maks Šmeling”, “Vjerujem u Anđele”, “Ta Tvoja Ruka Mala”, “Pjevajte Nešto Ljubavno”.



Mile Kekin je po zanimanju professor nemačkog I engleskog jezika.

Posetite METROPOLIS SHOP – u ponudi imamo brojna domaća I izdanja iz regiona, između ostalih I album “Kuća Bez Krova”  Mileta Kekina