Menu
Kalendar događaja
Hot in Shop

ČLANOVI "METALLICE" KUPILI FABRIKU PLOČA


17.03.2023.


Članovi benda „Metallica“ postali su vlasnici fabrike  za proizvodnju vinila, nakon što je ovaj format po prvi put nadmašio CD po prodaji u SAD još od 1987. godine. U pitanju je „Furnace Record Pressing“, fabrika za presovanje vinila u Virdžiniji, koja je, uzgred, već štampala izdanja „ Metallice“ proteklih 15 godina. Na ovaj potez bend se odlučio zbog sve većih problema i zastoja u proizvodnji vinila poslednjih godina.



„Metallica“ prodaje više ploča od većine bendova, čak i bez objavljivanja novog albuma. Prošle godine su njihova izdanja ostvarila tiraž od 378 hiljada kopija što ih čini šestim na listi najprodavanijih bendova i umetnika u SAD za 2022. godinu.Novi album, prvi od ploče “Hardwired… to Self-Destruct” iz 2016. godine, zvaće se “72 Seasons“ i takođe će biti objavljen i na vinilu.



Prodaja ploča u celom svetu raste. Samo u SAD, prihodi od ploča porasli su na 1,2 milijarde dolara, što je 17% više u odnosu na 2021. godinu. Prvi put od 1987, prodato je više vinila nego CD-ova – 41 milion prema 33 miliona.To je šesnaesta godina rasta u broju prodatih ploča, ali ovaj rast se ipak usporava. Glavni deo prihoda od muzike ipak ide preko striming servisa, koji su odgovorni za čak 84% godišnje zarade.

Posetite METROPOLIS SHOP, u ponudi imamo brojna izdanja grupe METALLICA!!!