Menu

ČIJI JE KOSMOS?


15.03.2023.


“My Cosmos Is Mine” je naziv novog singla kojim Depeche Mode nastavljaju promociju novog albuma “Memento Mori”, koji će biti odbjavljen 24. marta. 



Početkom oktobra prošle godine na konferenciji koja se prenosila uživo iz Berlina, članovi benda Dave Gahan  i Martin Gore rekli su tada da još rade na 15. studijskom albumu "Memento Mori", kao i da će u martu započeti svetsku turneju kako bi novi album promovisali.

Naslov albuma “Memento Mori” izabran je pre nego što je Endi Flečer, klavijaturista benda, preminuo od disekcije aorte. Prema rečima članova benda, naslov opominje sve da su smrtna bića i da svaki dan žive najbolje što mogu. Većina pesama na albumu je nastala tokom pandemije kovid-19, a njihove teme su inspirisane tim periodom, naveli su članovi benda.

Što se tiče turneje,  na spisku nema koncerta u Beogradu, ali je potvrđen nastup u Zagrebu, i to 23. jula 2023. godine u zagrebačkoj Areni. Tu su i nastupu u Bukureštu (26. jula 2023. godine), kao i u Budimpešti (28. jula 2023. godine). 

Posetite METROPOLIS MUSIC, u ponudi imamo i izdanja ovog kultnog benda.