Menu

CHUCK D postavljen na čelo odbora poznatih hip hop muzeja


25.12.2018.

Misija Univerzalovog HIP HOP muzeja je da slavi i štiti istoriju lokalne i globalne hip hop muzike i kulture. Muzej će se nalaziti u Bronksu, a njegovo otvaranje je projektovano za 2022. godinu. 

„Kredibilitet koji Chuck D donosi našem timu je neverovatan“ kaže Kurtis Blow, predsednik Upravnog odbora Muzeja. „On razume važnost UHHM i želi da ceo svet sazna da on postoji.“


UHHM će se nalaziti na 25. spratu nove zgrade u Južnom Bronksu. Za sam početak projekta je obezbeđeno 20 miliona dolara, za gradnju zgrade i početne radove. U narednih nekoliko godina neophodno je da se skupi još 50 miliona dolara za sve ostalo neophodno kako bi UHHM ugledao svetlost dana. Gospodin Blow je naglasio kako se već za donacije kontaktiraju razne kompanije i korporacije koje su na razne načine profitirale od hip hop kulture. UHHM će biti dom za digitalne i virtuelne izložbe koje u sebi inkorporiraju i DJ-ing, MC-ing, breaking, vizuelne umetnosti i znanja. Kulturni ambasadori ovog muzeja biće i Rakim, Big Daddy Kane, LL Cool J, Grandmaster Flash i Fab Five Freddy.  




Preuzeto sa www.udiscover.com