Menu
Kalendar događaja
 • 14
  nov
  20h
  Nikola Čubrilo Band
 • 13
  nov
  20 h
  DJ Zelen Ban
 • 07
  nov
  20 h
  Soul Train Duo
  akustični nastup
 • 06
  nov
  20h
  DJ David Vartabedijan
 • 31
  oct
  20h
  DJ Blackjazzy
Hot in Shop

CHARLES LLOYD na 35. Beogradskom Jazz Festivalu


9.10.2019.

Na 35. Beogradskom Jazz Festivalu, koji se održava od 22. do 27. oktobra, pored brojnih svetski priznatih džez muzičara koji nastupaju u sali "Amerikana" DOB-a ili Kombank Dvorani, nakon pet godina u Beograd se vraća i  CHARLES LLOYD!


Charles LLoyd (81), američki saksofonista i flautista, važi za jednog od najboljih improvizatora svih vremena sa izrazito bogatom diskografijom. Njegov prvi album "Discovery!" objavljen je davne 1964. godine, dobio je visoku ocenu od strane muzičkih kritičara i omogućio je Lloydu proboj na tadašnjoj džez sceni. Bio je među prvim džezerima sa milionskim tiražom ploča, a dobio je i brojna priznanja za životno delo - 2015. godine na Umbria Jazz Festivalu, uručena mu je počasna doktorska diploma iz obasti muzike sa Muzičkog koledža Berkli, a naredne godine Lloyd je primljen u Muzičku kuću slavnih Memfis.

U januaru 2015. godine, Charles je potpisao ugovor sa jednom od najvećih svetskih izdavačkih kuća džez muzike - Blue Note i za njih te iste godine objavio album "Wild Man Dance". Potom su usledili albumi "I Long to See You" (2016), "Passin' Thru" (2017) i "Vanished Gardens" (2018) u kolaboraciji sa sastavom The Marvels i Lucindom Williams. 

Charles se vraća u Beograd sa novom postavom i nastupiće u Kombank Dvorani u nedelju, 27. oktobra od 19h . Na jesenjoj turneji promovišu novi album "Kindred Spirits", istražujući spojeve modernog džeza sa bluzom i spiritualima, što na neki način predstavlja i vraćanje sopstvenim korenima.