Menu

Bryan Adams u Beogradu


13.6.2019.

Jedan od najpoznatijih kanadskih rokera BRYAN ADAMS nastupiće 10. novembra u Beogradu.

Kralj balada, poznat po neverovatno energičnim koncertima obećava spektakularan nastup u beogradskoj Areni. Koncert će biti održan u okviru turneje “Shine a Light” koja nosi ime po aktuelnom albumu objavljenom ovog proleća. 

Bryan Guy Adams, kanadski pevač, muzičar, fotograf i producent rođen je 5. novembra 1959. godine. Objavio je 14 studijskih albuma, a svetsku slavu je stekao 1984. godine objavivši dva sjajna izdanja – Cuts Like A Knife i Reckless sa hitovima poput Heaven, Summer Of 69, Run to You, It's Only Love (sa Tinom Tarner). Najveći uspeh dolazi 1991. godine sa albumom Walkin Up The Neighbours i baladom (Everything I Do) I Do It For You, a zatim slede hitovi All For Love (otpevao je sa Stingom i Rod Stjuartom, našla se u filmu  "Robin Hood") i Have You Ever Really Loved A Woman (film Don Huan De Marco).

Adams je nedavno objavio 14. album SHINE A LIGHT  koji je doneo novih 11 pesma i obradu legendarne Whiskey In The Jar. Naslovnu numeru su zajedno, kao autori potpisali Bryan Adams i Ed Sheeran.
Bryan je za svoj rad nagrađen brojnim nagradama, za Grammy odličje je nominovan 15 puta. Ovu prestižnu nagradu je osvojio 1992. godine sa pesmom Everything I Do) I Do It For You.

Adams je svojevremeno izjavio da je, na početku karijere, "svirao svugde gde je mogao da stavi pojačalo". Tako je, za godinu dana, imao preko 300 nastupa što mu je pomoglo da se profiliše kao koncertni umetnik. Koncert je u novembru će biti njegov drugi nastup u Beogradu – prvi put je u Areni nastupio pre 13 godina, 28. novembra 2006. godine.