Menu
Kalendar događaja
Hot in Shop

Branko Radaković In memoriam


5.11.2018.

Branko Radaković (1982-2018) preminuo je iznenada u 36. godini. Prvi, a nažalost i poslednji Brankov solo album “Pakovanje” izašao je za Metropolis Music u junu 2018. godine.  

Sahrana će se obaviti u utorak u 13h na pravoslavnom groblju u Baču.

Branko Radaković, multimedijalni umetnik (reditelj, muzičar, slikar) rođen je u Paraćinu 1982. godine. Sa jedanaest godina je počeo da se bavi umetnošću, a 1996. godine je osnovao bend Argus u kome je svirao solo i ritam gitaru, pisao tekstove i komponovao. Svirao je i u bendovima Rok Ekspres i Olovni Balon.  Diplomirao je 2005. na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu. Iste te godine nastanio se u Baču, gde je živeo i predavao likovnu kulturu u osnovnoj školi. Napisao je i zbirku pesama Trag koji ostaje.

Godine 2006. počeo je da se bavi filmom. Učestvovao je na mnogobrojnim festivalima u Srbiji i svetu,a njegov kinematografski rad izuzetno su cenili i domaći i svetski filmski kritičari. 2015. godine  je objavio dokumentarni, višestruko nagrađivani, film "Limunovo drvo" o prvom bendu Milana Mladenovića.