Menu
Kalendar događaja
 • 10
  avg
  20h
  DJ Ivan Jevtović
 • 28
  avg
  20h
  DJ Gaggie
  Vinyl DJ set
 • 27
  avg
  20h
  Jimi Triple B
  Vinyl DJ set
 • 14
  avg
  21h
  Marina Bošković duo
  akustični nastup
 • 13
  avg
  20h
  DJ Žarko Ivković
Hot in Shop

Billie Eilish - „Happier Than Ever“


30.7.2021.

Dugoočekivani album  Billie Eilish „Happier Than Ever“ je konačno tu. Na njemu se nalazi 16 pesama među kojima su i već objavljeni singlovi My FutureTherefore I AmYour PowerLost Cause i NDA. Album su u potpunosti napisali i producirali Billie i njen brat FINNEAS.
„Želela sam da napravim vanvremenski album, koji neće biti takav samo po mišljenju drugih ljudi, već sam želela da bude vanvremenski za mene. Dobila sam dosta inspiracije od starijih umetnika uz koje sam odrasla, uglavnom su to bili Julie London, Frank Sinatra i Peggy Lee. Zbog toga bi se moglo reći da su pesme na albumu veoma različite, što mi je bio jedan od većih ciljeva. Želim da album pruža osećaj homogenosti, ali da ne zvuči kao jedna te ista pesma iznova.“, kaže Billie o svom novom izdanju.
Nakon malo više od dve godine od debitanskog albuma „When We All Fall Asleep, Where Do We Go?“, kojim je osvojila srca publike širom sveta i koji ju je pozicionirao kao jednu od najznačajnijih muzičarki svoje generacije, donosi nam potpuno novi zvuk i estetiku. Umetnica koja je javno govorila o mentalnom zdravlju i problemima koje donosi popularnost u tinejdžerskom dobu i ovog puta kroz muziku govori o svojim najdubljim emocijama.„Tokom nastajanja albuma se dešavala velika samorefleksija u meni i smatram da se upravo to oseća u samim pesmama. Refleksija u meni, o meni i o stvarima koje sam doživela ili kojima sam prisustvovala. Proces je bio veoma prirodan i prijatan. Ranije sam se uvek osećala pod pritiskom i anksiozno, osećala sam se kao da ništa nije dovoljno dobro, kao da nisam dovoljno talentovana. Sada sam mnogo sigurnija u sebe i svoj rad. Smatram da sam veoma radila na tome i da je ovaj album nastao u savršeno vreme za mene i moju kreativnost i bilo je samo prirodno, zabavno, lako i mirno. “


Photo Credit_Universal Music Serbia

„Happier Than Ever“ tracklist

 1. Getting Older
2. I Didn’t Change My Number
3. Billie Bossa Nova
4. my future
5. Oxytocin
6. GOLDWING
7. Lost Cause
8. Halley’s Comet
9. Not My Responsibility
10. OverHeated
11. Everybody Dies
12. Your Power
13. NDA
14. Therefore I Am
15. Happier Than Ever
16. Male Fantasy