Menu
Kalendar događaja
Hot in Shop

Besne Gliste - Novo ime na etiketi Metropolis Music


13.11.2018.

U petak je potpisan ugovor sa beogradskim rege/rep/trip sastavom Besne Gliste o objavljivanju njihovog novog albuma.

Besne Gliste su na domaćoj sceni prisutne od 2010. godine. Bend je te godine  predstavio publici svoju prvu autorsku pesmu pod nazivom „Maska“ koja je doživela dobre reakcije i dala vetar u leđa bendu da nastavi svoj zacrtani put. Između 2010. i 2012 . godine bend se uzdizao u kategoriji demo bendova i zauzeo svoje mesto na sceni, i tada su snimljene dve demo pesme pod nazivom „Igra Leptira“ i „Sam“. Krajem 2012. godine Besne Gliste snimile su još jednu pesmu pod nazivom „Armija piona“ koja se našla na kompilaciji bendova koji vežbaju u BIGZ-u (BIGZ KOMPLIKACIJA) koja je snimljena u studiu P3 kod producenta Ivana Petrovića.

U aprilu 2014. Besne Gliste započinju snimanje svog prvog albuma u studiu 3X2 u Pančevu kod producenta Stefana Gaćeše. Album je objavljen u novembru 2015. godine pod nazivom „Zugzwang“. 

Pored brojnih svirki po klubovima širom Srbije, bend je takođe nastupao na brojnim festivalima takmičarskog i ne takmičarskog tipa. Emisija Bunt Rok Masters je predstavila bend široj javnosti i Besne Gliste su stigle do polufinala u ovom takmičenju demo bendova. Vredan pomena je svakako i nastup na Jelen Demo Fest-u gde je sastav dogurao čak do finala i dobio priliku da se predstavi publici u regionu. Svakako jedan od bitnih aspekata svakog mladog benda je i saradnja sa starijim kolegama, a Besne Gliste ne zaostaju ni na ovom polju. Bend je delio binu sa većinom rege zvezda Srbije i regiona (Del Arno Bend, Eyesburn, Hornsman Coyote and Soulcraft...) i na taj način uspeo da svoje mesto na sceni dodatno učvrsti.