Menu
Kalendar događaja
Hot in Shop

Bend The Baswing objavio novi album "The Baswing 3"!


31.12.2018.

Danas je objavljen novi album jazz-blues-fussion-rock benda The Baswing , u izdanju Metropolis Music, koji predvodi gitarista Slobodan Subotin.

Treći album benda jednostavno nazvan “The Baswing 3” donosi nam deset novih instrumentalnih kompozicija snimljenih u studiju Revolver (mart-maj 2018) sa snimateljem i producentom Draganom Panjkom. Na disku se nalaze i dve bonus instrumentalne kompozicije koje su snimljene uživo na Zelenkovac Jazz festivalu 2017. godine.

Grupu The Baswing  osnovali su 2005. Branislav Subotin (bas gitara,aranžmani) i Slobodan Subotin (gitara,vokal,usna harmonika, klavijature,kompozitor,tekstopisac i aranžmani) uz koje nastupaju i iskusni blues, rock, jazz i etno muzičari. Prvi album grupa "Baswing" izdaje 2007 godine.

Grupa je održala mnogo live nastupa po klubovima širom zemlje i inostranstvu kao i mnoštvo nastupa na koncertnim velikim binama širom Srbije i u zemljama okruženja, a u zadnje dve godine grupa izvodi sopstvene autorske kompozicije. Drugi album pod nazivom “The Baswing 2” objavili su u novembru 2017. godine za Metropolis Music na kome se nalaze numere koje su uživo snimljene na Jazz festivalu Nišville 2016.

"The Baswing 3" možete slušati na svim većim digitalnim platformama, a u novoj godini očekuje nas i CD izdanje!