Menu
Kalendar događaja
 • 31
  jul
  21h
  Jana & Mihajlo
  Akustični nastup
 • 24
  jul
  21h
  Nenad Patković & Gileta Slim
  akustični nastup
 • 17
  jul
  21h
  Fish In Oil
 • 16
  jul
  21h
  Mihailo & Milica
  akustični duo nastup
 • 10
  jul
  20h
  DJ cAAt
Hot in Shop

Bend Pearl Jam najavio novi album "Gigaton"


14.1.2020.

Grupa Pearl Jam najavila je novi, jedanaesti studijski album "Gigaton" koji će biti objavljen 27. marta za izdavačke kuće Monkeywrench Records/Republic Records.
Na internacionalnom nivou, album će objaviti i distribuirati izdavačka kuća Universal Music Group. Produciran od strane Josha Evansa i benda Pearl Jam, "Gigaton" je njihov prvi studijski album od "Lightning Bolt" -albuma koji je objavljen 15. oktobra 2013. godine.

"Pravljenje ovog albuma bilo je dugo putovanje", rekao je gitarista Mike McCready. "Bilo je veoma emocionalno i zbunjujuće, ali u isto vreme i uzbudljiv i esperimentalni put ka muzičkom iskupljenju. Saradnja sa mojim prijateljima iz benda na albumu "Gigaton" konačno mi je pružila veću ljubav, svest i saznanje o potrebi za ljudskom povezanošću u ovim vremenima"Na naslovnici ovog albuma nalazi se fotografija "Ice Waterfall", kanadskog fotografa, režisera i biologa Paula Nicklena. Napravljenja je na arhipelagu Svalbard u Norveškoj.

Novi album biće propraćen i svetskom turnejom benda. Prvi datumi u martu i aprilu rezervisani su za severnoameričku turneju.