Menu
Kalendar događaja
 • 20
  jun
  20 h
  DJ David Vartabedijan
 • 13
  jun
  20h
  DJ Vlada Jet
 • 30
  maj
  20h
  DJ Ivan Jevtović
 • 23
  maj
  20 h
  DJ David Vartabedijan
  25th BIRTHDAY BASH!!!
 • 16
  maj
  20h
  DJ ALEK
  Discoteca+
Hot in Shop

Bend Pearl Jam najavio novi album "Gigaton"


14.1.2020.

Grupa Pearl Jam najavila je novi, jedanaesti studijski album "Gigaton" koji će biti objavljen 27. marta za izdavačke kuće Monkeywrench Records/Republic Records.
Na internacionalnom nivou, album će objaviti i distribuirati izdavačka kuća Universal Music Group. Produciran od strane Josha Evansa i benda Pearl Jam, "Gigaton" je njihov prvi studijski album od "Lightning Bolt" -albuma koji je objavljen 15. oktobra 2013. godine.

"Pravljenje ovog albuma bilo je dugo putovanje", rekao je gitarista Mike McCready. "Bilo je veoma emocionalno i zbunjujuće, ali u isto vreme i uzbudljiv i esperimentalni put ka muzičkom iskupljenju. Saradnja sa mojim prijateljima iz benda na albumu "Gigaton" konačno mi je pružila veću ljubav, svest i saznanje o potrebi za ljudskom povezanošću u ovim vremenima"Na naslovnici ovog albuma nalazi se fotografija "Ice Waterfall", kanadskog fotografa, režisera i biologa Paula Nicklena. Napravljenja je na arhipelagu Svalbard u Norveškoj.

Novi album biće propraćen i svetskom turnejom benda. Prvi datumi u martu i aprilu rezervisani su za severnoameričku turneju.