Menu

Bend Pearl Jam najavio novi album "Gigaton"


14.1.2020.

Grupa Pearl Jam najavila je novi, jedanaesti studijski album "Gigaton" koji će biti objavljen 27. marta za izdavačke kuće Monkeywrench Records/Republic Records.
Na internacionalnom nivou, album će objaviti i distribuirati izdavačka kuća Universal Music Group. Produciran od strane Josha Evansa i benda Pearl Jam, "Gigaton" je njihov prvi studijski album od "Lightning Bolt" -albuma koji je objavljen 15. oktobra 2013. godine.

"Pravljenje ovog albuma bilo je dugo putovanje", rekao je gitarista Mike McCready. "Bilo je veoma emocionalno i zbunjujuće, ali u isto vreme i uzbudljiv i esperimentalni put ka muzičkom iskupljenju. Saradnja sa mojim prijateljima iz benda na albumu "Gigaton" konačno mi je pružila veću ljubav, svest i saznanje o potrebi za ljudskom povezanošću u ovim vremenima"



Na naslovnici ovog albuma nalazi se fotografija "Ice Waterfall", kanadskog fotografa, režisera i biologa Paula Nicklena. Napravljenja je na arhipelagu Svalbard u Norveškoj.

Novi album biće propraćen i svetskom turnejom benda. Prvi datumi u martu i aprilu rezervisani su za severnoameričku turneju.