Menu

Belgrade Beer Fest 2019


10.7.2019.

Kao i svake godine, Belgrade Beer Fest imaće veoma bogat i žanrovski raznolik muzički program, koji će posetioci moći da prate na četiri bine - Main Stage, Alternative Stage, Groove Stage i Bunt Stage.  Belgrade Beer Fest postaje i deo nove festivalske platforme – Cloud Festivals, koja će objediniti tri festivala na Ušću.

Ove godine, festival će otvoriti sjajan muzički spektakl „Rok opera„. Na bini će se naći 120 izvođača koji će izvoditi antologijske muzičke hitove svetskih rok zvezda. Tog istog dana, predstaviće nam se i Johnny Mar, kultni gitarista grupe The Smiths, koji će pored pesama sa svojih albuma, izvoditi i najveće hitove Smitsa. Svakako, ni ovogodišnji festival ne prolazi bez nastupa sjajnih izvođača koji su svoja izdanja objavili za kuću Metropolis Music.


U sredu, 14. avgusta, Groove Stage otvara grupa Majdan (19:30h -20:00h).



Majdan je niški pop-rok sastav koga čine Nemanja Erić (vokal, gitara), Luka Nikolić (gitara, vokal), Luka Novaković (bas gitara, vokal) i Milan Stojiljković (bubanj). Svoje debitantsko ostvarenje "Minimum Sličnosti, Minimum Razlike", koje je sjajno prihvaćeno od strane publike i kritike, objavili su za Metropolis Music krajem prošle godine. Ovaj album predstavljen je singlovima "To nisam ja", "Zubi" i "Mojih Misli Ples", a za numere snimljeni su i video spotovi. Učestvovali su i na ovogodišnjoj Beoviziji sa numerom "Budim te" koja je ostvarila značajne rezultate.




U četvrtak, 15. avgusta, na Alternative Stage-u (19:30h - 20:00h) nastupiće priznati gitarista i kompozitor Mladen Pecović



Mladen Pecović od svoje petnaeste godine svira električnu gitaru, a u svojoj muzičkoj karijeri sarađivao je sa velikim brojem eminentnih umetnika. Osvojio je prva mesta na Guitar Art Festivalu u Beogradu, u kategoriji etno gitare i Omiš Guitar Festu, u kategoriji električna gitara. Decembra 2012. godine oglasio se prvim video singlom “Gora”, koji predstavlja uvertiru u buduće autorske projekte. Nastupom u Akademiji 28, u martu 2013, počinje koncertnu aktivnost, sa električnim kvartetom ili kao duo akustičnih gitara. 
Debitantski album od 11 numera pod nazivom "Mladen Pecović" objavio je u februaru 2018. godine za Metropolis Music.



U petak, 16. avgusta, na Main Stage-u, imaćete prilike da slušate kultnu rok grupu Bjesovi (20:00h - 21:00h).



Priča o grupi Bjesovi počela je krajem osamdesetih godina kada su Zoran Marinković i Goran Marić osnovali bend Bader Majnhof, koji kasnije menja ime u Sent Gallen, pa u China Blue, da bi se na kraju zadržali na imenu koje danas znamo, Bjesovi. Više od dve decenije na muzičkoj sceni, pažnju publike privlače originalnom postavom sa dva pevača, izuzetnim scenskim nastupom, ali i kompleksnim, ličnim tesktovima.

 Metropolis i Bjesovi svoju saradnju započeli su pre više od dvadeset godina - objavljivanjem antologijskog albuma "Sve što vidim i sve što znam" 1997. godine. Album je doneo pregršt hitova i koncertnih favorita – „Probudi me“, „Kad mi stane dah“, „Sve što vidim i sve što znam“, „Raduj se“, „ Sve će se doznati“. 
Povodom jubileja – dvadeset godina od originalnog izdanja – Metropolis Music je u decembru 2017. godine objavio reizdanje ovog albuma u postprodukciji Olivera Jovanovića (studio “O”).