Menu

Ana Avramov u Muzičkoj kući Metropolis


25.6.2019.


Muzika Ane Avramov je prljavi pop, minimalni pop ili pop minimalizma. Jednostavnost svedene, distorzirane pop forme otvara prostor za ekspresivnost Aninog glasa prepoznatiljivo melanholične boje. Njen muzički stil  kreće se unutar koordinata dream pop-a, shoegaze-a i noise pop-a  sa izletima u bluz, pshilodeliju, indie ili postrok. Anin kontraalt vokal  kritika mahom opisuje kao mračan, hipnotišući, moćan, senzitivan, intiman, dok je neki  porede sa PJ Harvey, neki sa Neil Young-om, neki je nazivaju ženskim Bob Dylan-om, a neki čak ženskim Tom Waits-om.


Ana Avramov je u novembru 2018. objavila svoj EP album "Open Heart" za izdavačku kuću Kontra, a album je  dobio najviše ocene kritike regiona i bio uvršten u većinu regionalnih muzičkih listi i prikaza.



„Ana Avramov me je uhvatila nespremnog. Nisam očekivao naježenu kožu i glas koji će preuzeti svaku moju misao. Ostavljen sam daljinama njenih pjesama i energiji njenog odsutnog benda. Desillo se to bez uputstva za povratak. Kad prestanem komplikovati, stvari su jednostavne: ceste se mogu raspasti, istina se ne mijenja. Svijet jeste od meda i leda. Ovo je melanholija koju biram. Ana Avramov je moja Lera Lynn.“ M. Begić, NOIZZ


 Pre svog solo rada, Ana je bila  frontmen i gitarista indie-alternativnog benda In Absentias, a nastupala je  po najznačajnijim festivalima regiona (MENT festival, Exit, Festival Uličnih Svirača, Devet, IndirektShowcase Festival, Bez Buke...).

Ana Avramov će ovoga puta nastupiti kao duo, uz pratnju sanjivih i melanoholičnih gitarskih melodija  pesnika i gitariste, Luke Dubaka.

 

“Anina amerikana pokriva širok dijapazon zvukova – od Devendre Banharta do Neila Younga, no mene je najviše oduvala posljednjom pjesmom za koju je rekla da je ganc nova.. Ana kaže da još uvijek traži neki svoj vlastiti zvuk, ja mislim da ga je našla i da smo dobili još jednu sjajnu zvijezdu na kantautorskom nebu, što će skorašnji izlazak debi EP-a „Open Heart“ sigurno potvrditi.”  S. Hadžo



Rezervacije mesta na 063 237 020. Ulaz je slobodan!
Ne propustite ovaj jedinstveni događaj i dođite u Makedonsku 21 jer muzika živi ovde!



Korisni linkovi: