Menu
Kalendar događaja
Hot in Shop

Amy i Frank


20.10.2020.

Amy Winehouse (1983-2011), engleska pevačica i tekstopisac, pre 17. godina predstavila je svoju muziku svetu objavivši debi album Frank koji nosi naziv po kultnom Franku Sinatri, inače omiljenom pevaču oca Amy Winehouse.


Album je objavljen  20. oktobra (za britansko tržište) u izdanju Island Records i bio dobro prihvaćen od strane muzičke kritike. Doneo je Amy nagradu Ivor Novello i prodat je u više miliona primeraka. 

Frank je predstavljen singlom "Stronger Than Me" 6. oktobra 2003, a potom su usledili i drugi singlovi - "Take the Box", "In My Bed" / "You Sent Me Flying" i "Fuck Me Pumps" / "Help Yourself".





Sa svojim debi albumom Frank, Amy se pokazala kao jedna od najoriginalnijih, najiskrenijih  i najhrabrijih pevačica / tekstopisaca koja se pojavila u poslednjih dvadeset godina. 

Tokom nešto manje od sat vremena, koliko ovaj album traje, Amy je uspela da izbalansira više muzičkih žanrova, iskaže svoje neverovatne vokalne sposobnosti i prenese nam njen smisao za humor kao i osvežavajuću iskrenost na koju ne nailazimo toliko često, kako u muzici, tako i u svakodnevnom životu.



Ovaj album doživeo je svoje reizdanje na ploči 2015. godine, uključen je u knjigu "1001 Albums You Must Hear Before You Die", a 2019. godine zauzeo je 57. mesto na top listi 100 Best Albums of the 21st Century časopisa The Guardian.